Den tunge tida er over for Rashani: – Er meg selv igjen

Elba Rashani har slitt med skader og fått lite spilletid. Det gikk utover selvtilliten.

Rashani

Elba Rashani er endelig skadefri. Han har fått selvtilliten tilbake, og håper nå han får bli i Rosenborg lenger enn planlagt.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Elba Rashani sier perioden i Rosenborg har vært tung. Spilleren som opprinnelig er fra Telemark, er på utlån til Rosenborg fra den danske klubben Brøndby IF denne sesongen.

Den siste tiden har situasjonen derimot snudd for Rashani. Han har vist seg fra en sterkere side enn tidligere, da han scoret et mål mot Sarpsborg 08, et mål mot Aalesund og hadde to målgivende pasninger i lørdagens kamp mot Haugesund.

– Jeg føler meg lettere i kroppen, og kan være mer meg selv igjen. Dette er et vendepunkt i Rosenborg-karrieren min, sier Rashani etter 6-0-seieren lørdag.

Tatt lang tid å bli skadefri

Elba Rashani har slitt mye med skader, blant annet med strekkskader.

– Det har tatt lenger tid enn jeg hadde håper å komme seg igjen etter skadene. Og da mister man fort selvtilliten, sier Rashani.

Etter lørdagens første målgivende pasning til Christian Gytkjær, klarte ikke Rashani å dy seg: Han måtte gi RBK-trener Kåre Ingebrigtsen en klem.

– Det føltes bare naturlig. Jeg er takknemlig for tilliten, og vil vise at jeg er glad for å få muligheten her, sier Rashani til NRK.

Vil forbli i RBK

For Elba Rashani betyr det å være seg selv en type som liker å angripe, og som liker å jobbe begge veier for laget.

Nå håper den tidligere Odd-spilleren at han slipper å dra tilbake til Danmark. Han vil være i Rosenborg:

– Jeg trives veldig godt, har fått mange gode venner her og føler meg hjemme. Det er spesielt at jeg føler meg hjemme her etter så kort tid, sier Rashani.