Debuterte for RBK etter å ha trent med dem i to dager

– Det er like greit å bli kastet ut i det, sier Rosenborgs ferske målvakt, Adam Larsen Kwarasey.

Kwarasey

Adam Larsen Kwarasey kom til Trondheim denne uka, og har knapt trent med Rosenborg før han får spilt sin første kamp med dem.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK

Selv om han har vært skadet i en periode, og kun har trent med Rosenborg siden torsdag, skal Adam Larsen Kwarasey starte mot Haugesund lørdag ettermiddag.

– Det gikk fort, men det blir bra. Jeg gleder meg. Det er like greit å bli kastet ut i det, i stedet for å gå å vente. Jeg håper å kunne bidra, sier han til NRK.

Har trent godt trass skade

Kwarasey spiller på Ghana sitt nasjonallag, og har bakgrunn blant annet fra Vålerenga og Strømsgodset. Nå er han den nyeste signeringen til Rosenborg.

Han har slitt med skade i en finger den siste tiden, og har ikke spilt fotball på en god stund. Likevel garanterer han at kroppen kjennes bra:

– Jeg har trent godt selv om jeg ikke har fått spilt fotball. Det blir bra å spille fotball igjen, for å si det sånn.

– Viktig å få Adam i gang

Siden førstekeeper André Hansen ble skadet på bortebane mot Bodø/Glimt i starten av juli, har Pavel Londak vært Rosenborgs sisteskanse.

Kåre Ingebrigtsen bestemte seg tidlig for at Kwarasey skulle plasseres i mål mot Haugesund.

– Vi er kjempefornøyde med det Pavel har gjort. Men det er veldig viktig å få Adam i gang, slik at vi har to rutinerte, erfarne keepere som er klare til å stå i mål fremover, sier Ingebrigtsen.

Kwarasey trigges av at keepere konkurrerer om spilletid.

– Klubben har mange gode keepere, og jeg regner med at alle vil spille. Det er derfor vi driver med dette. Det blir en konkurransesituasjon, noe jeg tror er sunt. Det er gøy å jobbe med andre gode keepere, og ikke minst Norges landslagskeeper (André Hansen journ.anm.) Jeg håper han blir frisk, sånn at vi får et godt samarbeid, sier Kwarasey.

Varsler endringer i laget

Avspark mot Haugesund er klokken 15.30 lørdag. Trener Ingebrigtsen sier at RBK skal styre kampen, men at Haugesund kommer til å gjøre det vanskelig:

– De er et hardtarbeidende og solid lag, som er spesielt tøffe på dødball og kontringer. Det må vi passe på. Alle som møter Haugesund på terpe på dødball, og vi har vel en ekstra grunn til det, sier Ingebrigtsen, og sikter til at Rosenborg har sluppet inn dødballer fire kamper på rad.

Like før Haugesund-kampen har treneren gjort noen endringer på laget på grunn av karantener og skader.

Jonas Svensson er ute med tre gule kort, mens Anders Konradsen er ute med rødt kort. I tillegg har flere spillere småskader, deriblant Holmar Eyolfsson.

– Vi må være forsiktige med belastninger, sier Ingebrigtsen.

Laster innhold, vennligst vent..