NRK Meny
Normal

Dramatisk da Brøndby slo FC København: Vakt ble slått i bakken

Dansk politi skal ha blitt angrepet av FCK-fans under derbyoppgjøret mot Brøndby, søndag. En vakt skal ha blitt skadet.

angrep politi og vakter

ANGREPET: Vakter og politi ble angrepet av FCK-fansen.

Foto: Skjermdump / Viasat

– Det er helt forferdelig. Fans må oppføre seg, dette hører ikke hjemme på en fotballstadion, sa de danske kommentatorene under sendingen på norske Viaplay.

Det var få minutter etter at Brøndby gikk opp til ledelsen mot Ståle Solbakkens FC København, at sistnevntes supportere gikk til angrep mot politiet.

En vakt ble tatt hånd om etter å ha blitt slått ned av en av FCK-supporterne.

Laster Twitter-innhold

FCK-fansen skal ha tatt i bruk det de kunne finne for å angripe vaktene og politiet. I tillegg veltet de gjerdet mellom tribunen og banen. Det skriver danske TV 2.

Det som liknet rundt 50 politifolk stormet banen for å få kontroll på situasjonen.

Avbrøt kampen

Dommer Anders Poulsen valgte å midlertidig avbryte kampen, og ikke før det hadde gått 18 minutter følte Poulsen at politiet hadde såpass kontroll at kampen kunne gjenopptas.

– Nå må de faen meg holde opp med det tullet her. De må oppføre seg som helt alminnelige folk, sa Viasat-kommentatoren.

– Pinlig

FC København var raskt ute med en pressemelding på sine nettsider etter hendelsen.

– Det er totalt uakseptabelt og pinlig å oppleve den slags. Det er ingen unnskyldning for å oppføre seg slik eller angripe politi eller andre på stadion. Vi vil nå gå sammen med alle relevante parter for å finne fram til de som har vært involvert, så de får sin straff, sier administrerende direktør Anders Hørsholt i pressemeldingen.

Laster Twitter-innhold

I Viasat-studioet stilte Ståle Solbakken opp, og snakket om dramatikken som utspilte seg på Brøndbys stadion. Han synes det var kjedelig for både klubben og fotballen generelt at man blir vitne til slik oppførsel fra fansen.

– Det er bare å beklage på vegne av FC København, slik Anders gjør her, og legge seg flat, sa Solbakken, og la til at man helt sikkert kunne klare å finne ut hvem som sto bak.

– Så får man håpe at de aldri er på en fotballarena i Danmark igjen, sa Solbakken alvorlig.

Scoret i debuten

Simon Tibbling scoret vinnermålet til Brøndby få minutter før slutt, og det virker som det er dette som fikk København-fansen til å rase.

Svensken scoret vinnermålet i sin debutkamp for Brøndby.

– Det er fantastisk å få en debut, det er en stor kamp å få debut i. Jeg kunne ikke fått en bedre start, sier Tippling til danske Viasat.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo