Dramatisk da Brøndby slo FC København: Vakt ble slått i bakken

Dansk politi skal ha blitt angrepet av FCK-fans under derbyoppgjøret mot Brøndby, søndag. En vakt skal ha blitt skadet.

angrep politi og vakter

ANGREPET: Vakter og politi ble angrepet av FCK-fansen.

Foto: Skjermdump / Viasat

– Det er helt forferdelig. Fans må oppføre seg, dette hører ikke hjemme på en fotballstadion, sa de danske kommentatorene under sendingen på norske Viaplay.

Det var få minutter etter at Brøndby gikk opp til ledelsen mot Ståle Solbakkens FC København, at sistnevntes supportere gikk til angrep mot politiet.

En vakt ble tatt hånd om etter å ha blitt slått ned av en av FCK-supporterne.

Laster Twitter-innhold

FCK-fansen skal ha tatt i bruk det de kunne finne for å angripe vaktene og politiet. I tillegg veltet de gjerdet mellom tribunen og banen. Det skriver danske TV 2.

Det som liknet rundt 50 politifolk stormet banen for å få kontroll på situasjonen.

Avbrøt kampen

Dommer Anders Poulsen valgte å midlertidig avbryte kampen, og ikke før det hadde gått 18 minutter følte Poulsen at politiet hadde såpass kontroll at kampen kunne gjenopptas.

– Nå må de faen meg holde opp med det tullet her. De må oppføre seg som helt alminnelige folk, sa Viasat-kommentatoren.

– Pinlig

FC København var raskt ute med en pressemelding på sine nettsider etter hendelsen.

– Det er totalt uakseptabelt og pinlig å oppleve den slags. Det er ingen unnskyldning for å oppføre seg slik eller angripe politi eller andre på stadion. Vi vil nå gå sammen med alle relevante parter for å finne fram til de som har vært involvert, så de får sin straff, sier administrerende direktør Anders Hørsholt i pressemeldingen.

Laster Twitter-innhold

I Viasat-studioet stilte Ståle Solbakken opp, og snakket om dramatikken som utspilte seg på Brøndbys stadion. Han synes det var kjedelig for både klubben og fotballen generelt at man blir vitne til slik oppførsel fra fansen.

– Det er bare å beklage på vegne av FC København, slik Anders gjør her, og legge seg flat, sa Solbakken, og la til at man helt sikkert kunne klare å finne ut hvem som sto bak.

– Så får man håpe at de aldri er på en fotballarena i Danmark igjen, sa Solbakken alvorlig.

Scoret i debuten

Simon Tibbling scoret vinnermålet til Brøndby få minutter før slutt, og det virker som det er dette som fikk København-fansen til å rase.

Svensken scoret vinnermålet i sin debutkamp for Brøndby.

– Det er fantastisk å få en debut, det er en stor kamp å få debut i. Jeg kunne ikke fått en bedre start, sier Tippling til danske Viasat.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Jansrud dropper verdenscupåpninga

  Kjetil Jansrud står over verdenscupåpninga i storslalåm i Sölden kommende helg, fordi han har piroritert fartsdisiplinene på trening. – Storslalåmformen ikke er helt der den skal være, sier landslagstrener Christian Mitter til NRK.

  SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SUPER G
  Foto: ANDERS WIKLUND / AFP
 • Ustjugov skadet i rulleskiulykke

  Den russiske langrennsstjernen Sergej Ustjugov slo seg kraftig da han falt på rulleski i Val Senales mandag. Tirsdag er han på sykehus for videre undersøkelser av en vond tommel, opplyser Russlands landslagstrener Markus Cramer til NRK.

  Sergej Ustjugov
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Arsenal tok sin tiende strake seier

  Anført av en svært leken Mesut Özil tok Arsenal sin sjuende strake seier i Premier League da Leicester ble slått 3-1 på hjemmebane mandag. Med tre nye poeng klatret Arsenal opp på fjerdeplass i ligaen med sine 21 poeng.

  Mesut Özil
  Foto: Bogdan Maran / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Sport og musikk: oppdateringer fra Mesterligaen i fotball