NRK Meny
Normal

Dramatisk da Brøndby slo FC København: Vakt ble slått i bakken

Dansk politi skal ha blitt angrepet av FCK-fans under derbyoppgjøret mot Brøndby, søndag. En vakt skal ha blitt skadet.

angrep politi og vakter

ANGREPET: Vakter og politi ble angrepet av FCK-fansen.

Foto: Skjermdump / Viasat

– Det er helt forferdelig. Fans må oppføre seg, dette hører ikke hjemme på en fotballstadion, sa de danske kommentatorene under sendingen på norske Viaplay.

Det var få minutter etter at Brøndby gikk opp til ledelsen mot Ståle Solbakkens FC København, at sistnevntes supportere gikk til angrep mot politiet.

En vakt ble tatt hånd om etter å ha blitt slått ned av en av FCK-supporterne.

Laster Twitter-innhold

FCK-fansen skal ha tatt i bruk det de kunne finne for å angripe vaktene og politiet. I tillegg veltet de gjerdet mellom tribunen og banen. Det skriver danske TV 2.

Det som liknet rundt 50 politifolk stormet banen for å få kontroll på situasjonen.

Avbrøt kampen

Dommer Anders Poulsen valgte å midlertidig avbryte kampen, og ikke før det hadde gått 18 minutter følte Poulsen at politiet hadde såpass kontroll at kampen kunne gjenopptas.

– Nå må de faen meg holde opp med det tullet her. De må oppføre seg som helt alminnelige folk, sa Viasat-kommentatoren.

– Pinlig

FC København var raskt ute med en pressemelding på sine nettsider etter hendelsen.

– Det er totalt uakseptabelt og pinlig å oppleve den slags. Det er ingen unnskyldning for å oppføre seg slik eller angripe politi eller andre på stadion. Vi vil nå gå sammen med alle relevante parter for å finne fram til de som har vært involvert, så de får sin straff, sier administrerende direktør Anders Hørsholt i pressemeldingen.

Laster Twitter-innhold

I Viasat-studioet stilte Ståle Solbakken opp, og snakket om dramatikken som utspilte seg på Brøndbys stadion. Han synes det var kjedelig for både klubben og fotballen generelt at man blir vitne til slik oppførsel fra fansen.

– Det er bare å beklage på vegne av FC København, slik Anders gjør her, og legge seg flat, sa Solbakken, og la til at man helt sikkert kunne klare å finne ut hvem som sto bak.

– Så får man håpe at de aldri er på en fotballarena i Danmark igjen, sa Solbakken alvorlig.

Scoret i debuten

Simon Tibbling scoret vinnermålet til Brøndby få minutter før slutt, og det virker som det er dette som fikk København-fansen til å rase.

Svensken scoret vinnermålet i sin debutkamp for Brøndby.

– Det er fantastisk å få en debut, det er en stor kamp å få debut i. Jeg kunne ikke fått en bedre start, sier Tippling til danske Viasat.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Løperlegende fra New Zealand død

  Dick Quax (70) er død etter en årelang kamp mot kreftsykdom. I 1976 tok han OL-sølv bak Finlands Lasse Virén i Montreal. Noen år senere ble det verdensrekord med 13.12,9 i Stockholm. Quax ble diagnostisert med strupekreft i 2013, skriver NTB.

  Dick Quax
  Foto: AP
 • Ruud opp én plass på rankingen

  Favoritten Rafael Nadal åpner Roland-Garros-turneringen i tennis som verdensener. Det norske håpet Casper Ruud klatrer ett steg til 157.-plass, melder NTB. Nordmannens motstander Jordan Thompson går ned seks plasser og er nå nummer 91 på rankingen.

  Casper Ruud
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Quarcoo løp under EM-kravet

  Friidrettsprofilen Jonathan Quarcoo (21) viste form allerede i sesongens første 200 meter. Tiden 20,69 er under EM-kravet. Tiden er Orion-løperens fjerde beste på distansen noen gang, melder NTB.

  VM i friidrett i London
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk