Normal

Rashani drømmer om Mesterligaen

Elbasan Rashani er klar for Rosenborg. Kantspilleren kommer på lån fra Brøndby, og har med seg store ambisjoner

Elbasan Rashani til RBK

Stig Inge Bjørnebye ønsker kantspiller Elbasan Rashani velkommen til klubben. Foto: RBK.no

Foto: RBK.no

Elsaban Rashani

– Jeg gleder meg til å spille for Norges beste supportere. RBK har en fantastisk atmosfære på kampene, det blir deilig å ha dem i ryggen, sier Rashani.

Foto: RBK.no/Frode Søraas

Den norske kantspilleren Elbasan Rashani (22) er klar for Rosenborg. 22-åringen blir utlånt i ett år med opsjon om kjøp neste vinter.

– Jeg gleder meg til å spille for Norges beste supportere. RBK har en fantastisk atmosfære på kampene, det blir deilig å ha dem i ryggen. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier en glad Rashani til NRK mandag ettermiddag.

Brøndby-direktør: – Fantastisk tekniker

22-åringen var på Lerkendal mandag formiddag og ordnet formalitetene. Det var Brøndby som var først ut med nyheten på sine nettsider mandag formiddag.

– Elba er på sine beste dager en fantastisk teknikker, men han er stadig i utvikling og må løfte nivået sitt enda høyere. For å gi Elba de beste arbeidsforholdene har vi konkludert at en leieavtale med Rosenborg vil gi ham de beste forutsetningene for videre utvikling, sier Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech.

Rashani drømmer om Mesterligaen

Rashani slutter seg til RBK-troppen som reiser til Gran Canaria 16. januar, og har store ambisjoner,

– Den store drømmen er Champions League, som jeg har sett på siden jeg var liten. Alle forbildene og idolene er der. Å få spille mot dem ville vært stort. Di Maria, Douglas Costa, sier han, vel vitende om at trønderne skal ut i kvalifisering i sommer.

Rashani dro til Brøndby fra Odd sommeren 2014 og fikk totalt ti kamper (sju fra start) i Superligaen før vinterpausen. Totalt står han med 36 kamper og sju mål for Brøndby.

Han har fortsatt 2,5 år igjen av kontrakten med danskene.

Vi tror Rashani passer veldig godt i vår måte å spille fotball på. Han er en spennende spillertype og en flott fyr, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til RBKs nettsider.

To nye i årets stall

Med Rashani i stallen har Rosenborg sikret seg sin andre spiller i vinter. Sist uke ble det klart at Christian Gytkjær tar over spissplassen til Alexander Søderlund, som i helgen debuterte for Saint-Étienne i Frankrike. Også Tobias Mikkelsen (Nordsjælland), Riku Riski (Dundee United) og Morten Gamst Pedersen (fristilt) har forlatt RBK i vinter.