Abbasi-familien tilbake i Trondheim
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Abbasi-familien sendt ut av landet

Oppsummert

Abbasi-familiens oppholdstillatelse ble inndratt i 2014, etter at de hadde bodd i Norge siden 2012. Den afghanske familien er tilbake til Trondheim, etter at myndighetenes forsøk på å transportere dem ut av landet måtte avbrytes.

 • Sender omgjøringsbegjæring

  Advokaten til Abbasi-familien vil i dag be Utlendingsnemda om å gjøre om på vedtaket om å returnere familien til Afghanistan. Mor, og tre av barna, ble forsøkt tvangsutsendt av landet, men afghanske myndigheter sa nei til å ta dem imot.

 • Klager lege inn for etikkråd

  Den ansvarlige legen som var med på uttransporteringen av Abbasi-familien, har ytret seg på innvandringskritiske nettsteder, skriver Klassekampen. På bakgrunn av dette har familiens advokat klaget inn legen for Rådet for legeetikk.

 • Abbasi-familien til Trondheim

  Den afghanske familien Abbasi kom i kveld tilbake til Trondheim, etter at myndighetenes forsøk på å transportere dem ut av landet måtte avbrytes, opplyser støttegruppas leder til NTB.

  Abbasi-familien tilbake i Trondheim
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • UNE: Familien har samme status

  Familien Abbasi, som er ventet tilbake til Trondheim i dag, har samme formelle status som før, sier UNE torsdag. – Familien har ikke gyldig oppholdstillatelse og de har ingen ny sak til behandling. Støttegruppa håper familien får være i fred.