Hopp til innhold
Atefa Rezaie på støttekonserten i Vår Frue Kirke
Foto: Morten Andersen / NRK

Abbasi-familien

Oppsummert

Abbasi-familiens oppholdstillatelse ble inndratt i 2014 etter at de hadde bodd i Norge siden 2012. Nå har mor og de tre barna alle fått lovlig opphold. Familien er opperinnelig fra Afghanistan, men bosatt i Trondheim

 • Hele Abbasi-familien får bli

  Etter flere års kamp for å få asyl i Norge, har alle i Abbasi-familien fått opphold. Tre av barna fikk opphold i 2020, men mora, Atefa Rezaie, fikk nei. Familien er tidligere forsøkt tvangsreturnert til Afghanistan.

  Nå har UNE snudd og også mora fått midlertidig opphold, skriver Adresseavisen. I vedtaket får hun oppholdstillatelse for 1 år, som kan fornyes, samt arbeidstillatelse.

  Atefa Rezaie på støttekonserten i Vår Frue Kirke
  Foto: Morten Andersen / NRK
 • Abbasi-søsknene får opphold

  Søsknene Ehsan, Taibeh og Yasin Abbasi har fått midlertidig opphold i Norge, opplyser familiens advokat Erik Vatne til Adresseavisen. Søsknenes mor må forlate landet innen 30. august i år.

  Yasin Abbasi og Taibeh Abbasi går i demonstrasjonstog i oktober 2017.
  Foto: Hilde Grande / NRK
 • Sender ikke ut Abbasi-familien

  – UNE har nå besluttet å utsette iverksettelsen av alle vedtak som pålegger familien å forlate Norge. Det innebærer at familien nå har lovlig opphold, skriver familiens advokat Erik Vatne i en e-post til NRK.

  Dette er i påvente av UNEs behandling av omgjøringsbegjæringen Vatne har sendt inn.

 • Svarte Stortinget om Abbasi

  Justisminister, Jøran Kallmyr, mener alt ble gjort riktig da norske myndigheter prøvde å sende Abbasi-familien ut av landet tidligere i år. SVs Lars Haltbrekken bad justisminsteren komme med en orientering om utkastelsen som han mener var svært kritikkverdig.