Taibeh Abbasi på støttekonserten i Vår Frue Kirke
Foto: Morten Andersen / NRK

Abbasi-familien

Oppsummert

Abbasi-familiens oppholdstillatelse ble inndratt i 2014, etter at de hadde bodd i Norge siden 2012. Den afghanske familien er tilbake til Trondheim, etter at myndighetenes forsøk på å transportere dem ut av landet måtte avbrytes.

 • Abbasi-søsknene får opphold

  Søsknene Ehsan, Taibeh og Yasin Abbasi har fått midlertidig opphold i Norge, opplyser familiens advokat Erik Vatne til Adresseavisen. Søsknenes mor må forlate landet innen 30. august i år.

  Yasin Abbasi og Taibeh Abbasi går i demonstrasjonstog i oktober 2017.
  Foto: Hilde Grande / NRK
 • Sender ikke ut Abbasi-familien

  – UNE har nå besluttet å utsette iverksettelsen av alle vedtak som pålegger familien å forlate Norge. Det innebærer at familien nå har lovlig opphold, skriver familiens advokat Erik Vatne i en e-post til NRK.

  Dette er i påvente av UNEs behandling av omgjøringsbegjæringen Vatne har sendt inn.

 • Svarte Stortinget om Abbasi

  Justisminister, Jøran Kallmyr, mener alt ble gjort riktig da norske myndigheter prøvde å sende Abbasi-familien ut av landet tidligere i år. SVs Lars Haltbrekken bad justisminsteren komme med en orientering om utkastelsen som han mener var svært kritikkverdig.

 • Ber for Abbasi-familien

  Biskopene i Norge ber nå regjeringen la Abbasi-familien i Trondheim få bli i landet. Familien ble forsøkt sendt ut av landet tidligere i år, men fikk etter hvert komme tilbake. Biskopene har nå skrevet et brev der de ber regjeringen ta menneskelige hensyn i forhold til familien som har bodd 12 år i Norge, skriver Adresseavisen.