NRK Meny
Normal

– Største som er gjort på fotball i Skandinavia noensinne

Nesten to år med planlegging og 250 personer står for tv-bildene som blir vist fra Lerkendal stadion i kveld.

Produser for Supercupen, Stian Kleppo forteller om produksjonen av kveldens kamp.

Produser av Supercupen, Stian Kleppo forteller om produseringen av kveldens kamp.

Det har gått nesten to år siden Trondheim og Lerkendal fikk beskjeden om at de får Supercupfinalen i 2016. Siden den gang har det blitt jobbet hardt for å få på plass alt til kveldens kamp. Produser for Supercupen, Stian Kleppo beskriver det hele som «galskap».

– Her ser du litt av galskapen, sier Kleppo og peker på en parkeringsplass full av mediebusser og fortsetter.

Det er det største som er gjort på fotball i Skandinavia noensinne, sier han.

Styrer 30 kameraer samtidig

De siste årene har mellom 40 og 60 millioner mennesker fått med seg Supercupfinalen. Det forplikter også for dem som skal produsere.

– Vår kameraprodusent styrer over 30 kameraer samtidig, så uansett hva som skjer på den banen er jeg sikker på at vi har det, hvis ikke er det noen som ikke gjør jobben sin, sier han.

Fotballpresident, Terje Svendsen skal på sin første Supercupfinale i kveld. Svendsen har stor tro på at produksjonen blir bra, og Trondheim blir vist fra sin beste side.

Det er spennende at UEFA har valgt Lerkendal. Det viser at det er ikke publikum, men tv-bilder som gjelder. Det er viktig at vi klarer å levere varene i dag og det er veldig fokus på at produksjonen gjøres skikkelig og fremstår på en god måte, sier Svendsen.

Terje Svendsen

Fotballpresident Terje Svendsen gleder seg til kveldens kamp på Lerkendal.

Foto: Preben Negård

– Skal ikke mangle på bilder

For under kveldens kamp er det ikke bare fokus på kampen, men også på Trondheim by. Det er satt opp egne kamera for å vise hele Europa at Trondheim er en by verdt å besøke.

– Vi har et kamera som står på taket av Scandic Lerkendal ved siden av her, som skal filme byen fra høyden. Så vi håper på litt godt vær, slik at vi kan vise Trondheim fra sin beste side, sier Kleppo.

Han forsikrer også om at det skal mye til for at kveldens produksjon går i vasken.

– Om det blir atomkrig her i morgen, så skal vi fortsatt få bilder ut, for vi har ganske god sikkerhet på det vi holder på med. Det skal ikke mangle på bilder ut av Trondheim i morgen kveld, det er helt sikkert, sier Kleppo.