– Kampen betyr mest for Sevilla

La Liga-ekspert tror Real Madrid har lært av tidligere feil når de velger å la noen av de største stjernene hvile mot Sevilla.

Real Madrid på Værnes

Real Madrid har landet med en redusert tropp i Trondheim. Det kan tyde på at lenger ferie for nøkkelspillerne er viktigere enn supercupfinalen, mener Petter Veland.

Foto: Morten Andersen / NRK

Mens Cristiano Ronaldo er skadet, er Toni Kroos, Gareth Bale og Pepe alle skadefrie. Likevel spiller ingen av dem kampen mot Sevilla på Lerkendal.

– I 2014 møttes også disse to lagene i supercupfinalen. Da vant Real Madrid og fikk en fantastisk start på sesongen. Men spillerne ble veldig slitne utover i sesongen, og derfor tror jeg at Real Madrid nå velger å prioritere litt ekstra ferie etter et tøft EM-sluttspill, sier ekspert på spansk fotball, Petter Veland til NRK.

Han tror Sevilla er svært lystne på å sikre seg et trofe etter å ha tapt to strake finaler i supercupen.

– Sevilla har fått en ny trener i Jorge Sampaoli. De tre første kampene laget spiller denne sesongen er finaler. Først supercupfinalen på Lerkendal, så den spanske supercupen som går mot Barcelona over to kamper. Om han får med seg et trofe så vil det være en god start. Taper de alle kampene så begynner kanskje folk å tvile på om ansettelsen var riktig.

Jorge Sampaoli

Jorge Sampaoli er ny trener for Sevilla. Her fra en landskamp med Chile.

Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Han tror ikke at Real Madrids trener, Zinedine Zidane, merker det samme presset.

– Zidane får være trener denne sesongen på grunn av at han vant mesterligaen forrige sesong. For han betyr nok kampen mindre, men i en klubb som Real Madrid vil du alltid raske med deg så mange trofe som mulig, sier Veland.

Vanskelig for spanjoler å komme seg til Trondheim

Mange hadde ønsket seg et engelsk lag til Lerkendal, siden det er vanligere at engelskmenn tar turen på bortekamper for å lage stemning.

– Det stemmer at spanske supportere ikke har den samme kulturen for å reise på bortekamper. Men vi må huske på at det er vanskelig å komme seg fra Sevilla til Trondheim. Det blir mange flyreiser som koster mye penger, sier Veland.

Petter Veland

Petter Veland kjenner spansk fotball godt.

Foto: Erlend Kjernli

Han tror uansett at Trondheim vil legge merke til de som velger å ta turen.

– Det kommer nok spanjoler til at det blir liv både i byen og på stadion.

UEFA trives på Lerkendal

Veland tror det faktum at UEFA har hatt gode opplevelser på Lerkendal tidligere, er en av grunnene til at de får arrangere kampen.

– UEFA vet at på Lerkendal blir ting gjort. Klubben har blitt anerkjent som en god kamparrangør etter alle årene i mesterligaen. Samtidig er det en måte for UEFA å få vist fram stadioner fra mindre fotballnasjoner, som aldri vil få muligheten til å arrangere finaler i mesterligaen og europaligaen. Der kreves det stadioner som tar henholdsvis 60.000 og 35.000, forklarer Veland.