Hopp til innhold

Zidane om Ødegaard: – Han trenger spilletid

Real Madrid-treneren er fornøyd med Ødegaard, men sier det er vanskelig å få spilletid når man har en stor tropp.

Real Madrid-trener Zinedine Zidane møtte sammen med Sergio Ramos opp til pressekonferanse på Lerkendal mandag kveld.

Real-trener Zidane sier det er vanskelig for Martin Ødegaard å få spilletid når klubben har så mange spillere som den har.

Europaligavinner Sevilla ankom Trondheim søndag, mens Real Madrid kom mandag ettermiddag. Dermed er begge lagene på plass i Trondheim, og klar til å spille det som blir et helspansk oppgjør i tirsdagens Super Cup-finale.

Real Madrid-spiller Sergio Ramos og hovedtrener Zinidine Zidane møtte opp på pressekonferanse på Lerkendal mandag kveld. Madrid-klubben kom til Norge uten Martin Ødegaard. 17-åringen var med i bruttotroppen på 25 mann, men ble til slutt værende i Madrid.

Trenger spilletid

På spørsmål om hvorvidt norske Martin Ødegaard skal lånes ut, svarte Real Madrid-trener Zinédine Zidane at han mener Ødegaard trenger spilletid.

Martin Ødegaard og Luka Modric

Det blir ingen Ødegaard å se på Lerkendal under tirsdagens Super Cup-kamp.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Han var med på oppkjøringen vår. Akkurat nå har vi en stor tropp, vi har mange spillere, og da er det vanskelig. Ideen er at han må spille litt. Akkurat nå er han med oss, og jeg er fornøyd med han, men fram til overgangsvinduet stenger kan alt skje, sa Zidane.

Zidane er, tross få overganger til Madrid-klubben, tilfreds med laget han besitter.

– Jeg er veldig fornøyd. Det viktigste for oss er å vise at vi er forberedt, og den første muligheten kommer i morgen. Vi må gjøre det vi kan, selv om man gir 100 prosent, er det ikke sikkert man vinner, forteller Zidane.

Real klarer seg uten Ødegaard

La Liga-ekspert Petter Veland sier Real Madrid kommer til å hvile de beste spillerne sine, men det ble likevel ikke plass til Martin Ødegaard på flyet til Trondheim. For Real Madrid betyr dette lite, mener Veland.

– Real Madrid klarer seg fint uten Ødegaard, det må selv vi nordmenn klare innrømme. Martin er nok skuffet over å ikke få bli med. Det begynner å bli en dårlig skjult hemmelighet at Real Madrid ønsker å leie han ut for at han skal kunne få spille mer jevnt og fast på et høyere nivå enn hva Real Madrid Castilla klarer å tilby, sier Veland til NRK.

Real Madrid trener på Lerkendal

Real Madrid på trening på Lerkendal-gresset. Sist spanjolene var på Lerkendal var i 2005. Da tapte Rosenborg 2–0. Nå er det duket for et helspansk oppgjør i Trondheim.

Foto: Roger Myren

De to siste oppgjørene mellom Sevilla og Real Madrid har endt med tre poeng til hvert av lagene. 8. november i fjor vant Sevilla 3–2 hjemme på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Real Madrid fikk dog sin revansj hjemme på Santiago Bernabéu, da de vant 4–0. To av målscorerne i denne kampen var Gareth Bale og Cristiano Ronaldo, men ingen av disse er med til Trondheim og UEFA Super Cup-finalen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold