– Holdt på i to år for å få til det her

Fire personer i Rosenborg har jobbet med forberedelser til Supercupen på heltid de siste par årene.

FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-SEVILLA

Det har blitt jobbet i to år for å få på plass Supercupen i Trondheim. Her et bilde fra vårens kamp mellom årets finalister, Real Madrid og Sevilla.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

Tirsdag fylles Lerkendal med supportere fra fjern og nær når vinneren av forrige sesongs Mesterliga og Europaliga barker sammen. Det har vært en lang prosess med mye jobb sier leder for økonomi og eiendom i Rosenborg, Roar Munkvold.

– UEFA stiller store krav til denne kampen, og vi har holdt på i to år for å få til det her. Vi er 3–4 stykker i Rosenborg som har hatt det her som heltidsjobb, samtidig har hele stadionmannskapet jobbet på spreng, sier Munkvold

UEFA har sendt 70 mann

Utgangspunktet til UEFA var at Supercup-finalen skulle spilles i Monaco hvert år. Det gikk de bort fra i 2013 da den ble spilt i Praha. I 2014 var Wales og Cardiff byen som fikk det prestisjetunge oppgjøret, mens kampen ble spilt i Georgia og byen Tbilisi i fjor. I år er det altså Trondheim og Lerkendal som står for tur.

Slik ble det ikke uten hardt arbeid sier Munkvold. Han forteller at UEFA har sendt 70 mann for å forsikre seg om alt er i orden før årets oppgjør.

UEFA er her med 70 mann, mens vi er fire stykker – så det er rått parti egentlig. Det er ingen tvil om at det har vært mye jobb, sier Munkholm.

Roar Munkvold

Leder for økonomi og eiendom i RBK, Roar Munkvold har jobbet i to år for å få i stand Supercupen på Lerkendal.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

– Tar alt av inntekter

Selv om det jobbes på spreng fra både Rosenborg og frivillige vil inntektene fra kampen gå til UEFA. Blant annet stiller sportsklubben Tiller med 60 frivillige til å holde paraplyer og være sjåfører. Likevel er det altså UEFA som sitter igjen med et eventuelt overskudd.

– Det er UEFA som er arrangør, så de tar alt av kostnader, men også alle inntekter. Vi er på en måte kun en teknisk arrangør, sier Munkvold.