Trondheim får Supercup-finalen i 2016

Flere av verdens største fotballstjerner kommer til Trondheim og Lerkendal i 2016.

Czech Republic Soccer Super Cup

UEFA Super Cup -finalen ble spilt 30. august 2013. Bayern München vant kampen på straffesparkkonkurranse (7–6) etter at kampen endte 2–2 ved ordinær tid og ekstraomganger

Foto: Petr David Josek / Ap

Rosenborg har siden 2013 jobbet for å få Supercup-finalen til Trondheim og Lerkendal. Sent torsdag kveld kom gladmeldingen fra UEFA:

Finalen i 2016 blir spilt på Lerkendal.

– Vi er stolte og beæret over at vi er tildelt finalen. Vi gleder oss til å få verdens beste fotballspillere til Lerkendal. Det tror jeg hele Trøndelags og Norges befolkning også gleder seg til, sier daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug til NRK.

Ønsker seg et engelsk lag

Hun ser gjerne at et av lagene blir engelsk.

– Det har vært veldig morsomt med et engelsk lag. Nordmenn har et helt spesielt forhold til engelsk fotball, sier Dyrhaug.

9. august 2016 er datoen for kampen.

LES: Europas største stjerner til Lerkendal

Stolt ordfører

Rita Ottervik ser RBK-kamp med familien før valgvake

Ordfører Rita Ottervik ser ofte fotball på TV, her sammen med familien ved en tidligere anledning.

Foto: Morten Karlsen / NRK

Trondheims ordfører Rita Ottervik har sesongkort på Lerkendal, men interesserer seg for mer enn bare norsk fotball. Hun har vært en av pådriverne for å få finalen til Trondheim og Lerkendal.

– Det gir oss masse oppmerksomhet fra hele verden. De beste spillerne fra hele verden kommer. Det blir en folkefest, sier Ottervik til NRK.

Hadde en god følelse

Gullfest på Lerkendal

Rosenborg i Supercupfinale? Først må laget komme til Europaliga- eller Mesterligafinale

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

I juni gikk daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug ut og fortalte at hun allerede da hadde en god følelse.

– Jeg traff flere beslutningstakere i UEFA i forbindelse med årets trekning til Europa. Vi er 95 % sikre på at vi skal får dette flotte arrangementet, sa daglig leder Tove Moe Dyrhaug til nrk.no.

Supercup-finalen spilles i august hvert eneste år mellom vinneren av Champions League og Europa League.

Fra 1998 til 2012 ble alle finalene spilt på Stade Louis II i Monaco. I 2012 bestemte UEFA at Supercupfinalen skal spilles ulike steder hvert år. I 2014 ble finalen spilt på Cardiff City Stadion i Cardiff. Da slo Real Madrid Sevilla 2–0.

LES: Se UEFA inspisere Lerkendal

Tanken er at det skal være en rullering på hvor finalen skal spilles i årene som kommer. Det var også slik Rosenborg kom inn på tanken at Lerkendal kunne være en egnet arena.

– Festdag for norsk fotball

Fotballpresident Yngve Hallén sier til fotball.no at det har vært et mål å få finalen til Norge, og at han er glad for at det nå skjer.

– Lerkendal har historisk vært vår fremste Champions League-arena, og da er det naturlig at Lerkendal er arenaen første gang vi har denne finalen i Norge. Samtidig er det en anerkjennelse av både Rosenborg og NFF som arrangør av internasjonale kamper og turneringer, sier han til nettstedet.

– Dette blir en stor festdag for norsk fotball, sier fotballpresidenten.

Fotballnyheter