Hopp til innhold

Trondheim får Supercup-finalen i 2016

Flere av verdens største fotballstjerner kommer til Trondheim og Lerkendal i 2016.

Czech Republic Soccer Super Cup

UEFA Super Cup -finalen ble spilt 30. august 2013. Bayern München vant kampen på straffesparkkonkurranse (7–6) etter at kampen endte 2–2 ved ordinær tid og ekstraomganger

Foto: Petr David Josek / Ap

Rosenborg har siden 2013 jobbet for å få Supercup-finalen til Trondheim og Lerkendal. Sent torsdag kveld kom gladmeldingen fra UEFA:

Finalen i 2016 blir spilt på Lerkendal.

– Vi er stolte og beæret over at vi er tildelt finalen. Vi gleder oss til å få verdens beste fotballspillere til Lerkendal. Det tror jeg hele Trøndelags og Norges befolkning også gleder seg til, sier daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug til NRK.

Ønsker seg et engelsk lag

Hun ser gjerne at et av lagene blir engelsk.

– Det har vært veldig morsomt med et engelsk lag. Nordmenn har et helt spesielt forhold til engelsk fotball, sier Dyrhaug.

9. august 2016 er datoen for kampen.

LES: Europas største stjerner til Lerkendal

Stolt ordfører

Rita Ottervik ser RBK-kamp med familien før valgvake

Ordfører Rita Ottervik ser ofte fotball på TV, her sammen med familien ved en tidligere anledning.

Foto: Morten Karlsen / NRK

Trondheims ordfører Rita Ottervik har sesongkort på Lerkendal, men interesserer seg for mer enn bare norsk fotball. Hun har vært en av pådriverne for å få finalen til Trondheim og Lerkendal.

– Det gir oss masse oppmerksomhet fra hele verden. De beste spillerne fra hele verden kommer. Det blir en folkefest, sier Ottervik til NRK.

Hadde en god følelse

Gullfest på Lerkendal

Rosenborg i Supercupfinale? Først må laget komme til Europaliga- eller Mesterligafinale

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

I juni gikk daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug ut og fortalte at hun allerede da hadde en god følelse.

– Jeg traff flere beslutningstakere i UEFA i forbindelse med årets trekning til Europa. Vi er 95 % sikre på at vi skal får dette flotte arrangementet, sa daglig leder Tove Moe Dyrhaug til nrk.no.

Supercup-finalen spilles i august hvert eneste år mellom vinneren av Champions League og Europa League.

Fra 1998 til 2012 ble alle finalene spilt på Stade Louis II i Monaco. I 2012 bestemte UEFA at Supercupfinalen skal spilles ulike steder hvert år. I 2014 ble finalen spilt på Cardiff City Stadion i Cardiff. Da slo Real Madrid Sevilla 2–0.

LES: Se UEFA inspisere Lerkendal

Tanken er at det skal være en rullering på hvor finalen skal spilles i årene som kommer. Det var også slik Rosenborg kom inn på tanken at Lerkendal kunne være en egnet arena.

– Festdag for norsk fotball

Fotballpresident Yngve Hallén sier til fotball.no at det har vært et mål å få finalen til Norge, og at han er glad for at det nå skjer.

– Lerkendal har historisk vært vår fremste Champions League-arena, og da er det naturlig at Lerkendal er arenaen første gang vi har denne finalen i Norge. Samtidig er det en anerkjennelse av både Rosenborg og NFF som arrangør av internasjonale kamper og turneringer, sier han til nettstedet.

– Dette blir en stor festdag for norsk fotball, sier fotballpresidenten.

Fotball

 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stortalent scoret hattrick – ordnet dansk drømmeåpning i EM-jakten

  Rasmus Højlund (20) scoret alle målene for Danmark da Finland ble slått 3–1 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen torsdag. Det skjedde i hans tredje landskamp.

  Atalanta-spissen sendte danskene i ledelsen i Parken etter 21 minutter, men Oliver Antman utlignet for finnene ti minutter etter pause. Åtte minutter før slutt scoret Højlund sitt andre mål, og på overtid fullbyrdet han hattricket.

  Det var hans første landslagsmål siden debuten i september i fjor. Da ble det to innhopp mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen. Torsdag fikk han tillit fra start og takket for det med tre nettkjenninger.

  Højlund har gått gradene raskt i det danske landslagssystemet. Han rakk bare å spille tre kamper for U21-laget før debuten for A-laget. 20-åringen gjorde unna sine første oppgjør for U21- og A-landslaget med tre måneders mellomrom.

  Han har scoret sju mål på 23 kamper for Atalanta i Serie A denne sesongen.

  Danmark møter Kasakhstan borte i neste runde av EM-kvalifiseringen. Nord-Irland, Slovenia og San Marino er også en del av puljen.

  (©NTB)

  Rasmus Højlund
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Ronaldo med verdensrekord og måldobbel for Portugal

  Cristiano Ronaldos Portugal lekte seg til 4-0-seier over Liechtenstein i EM-kvalifiseringen torsdag kveld.

  Ronaldo, som scoret to av kampens mål ble fotballhistoriens mestspillende landslagsspiller med sin 197. opptreden for hjemlandet.

  João Cancelo sendte Portugal i ledelsen etter kun åtte minutter med et lavt skudd via to spillere.

  Bernardo doblet ledelsen like etter pausen, før Ronaldo klinket til med to raske mål med drøye ti minutters mellomrom.

  Torsdagens oppgjør var tidligere Belgia-sjef Roberto Martínez' første som trener for det portugisiske landslaget.

  cristiano ronaldo
  Foto: Armando Franca / AP
 • England brøt forbannelsen mot Italia – Kane ble historisk

  For første gang siden 2012 vant England over Italia.

  Italienerne åpnet best på hjemmebane, men England fikk maks ut av et hjørnespark fra Bukayo Saka etter 12 minutter. Harry Kane var først på ballen, men skøyt på sisteskansen. Ballen spratt videre til Declan Rice som sendte England i ledelsen.

  Italia bar preg av et rotete forsvar i store deler av kampen, og Giovanni Di Lorenzo ble synderen med hands innenfor 16-meteren like før pause.

  Kaptein Kane fikk en gylden mulighet til å doble ledelsen med straffespark, og det gjorde Tottenham-spissen som satte rekord med sin 54. landslagsscoring. Han passerte med det Wayne Rooneys målrekord for England.

  Få minutter senere fikk Jack Grealish en gigantisk mulighet til å sette 3–0 etter en strålende assist fra Kane. Men på magisk vis gikk ballen utenfor mål.

  Etter hvilen hadde italienerne funnet ny giv.

  Med drøye ti minutter spilt av andre omgang fant Lorenzo Pellegrini debutant Mateo Retegui som satte ballen sikkert i nettveggen.

  Luce Shaw pådro seg to gule kort på to minutter. England måtte dermed spille de siste ti ordinære spilleminuttene med ti mann.

  Et desperat Italia mestret likevel ikke å utligne mot engelskmennene som gikk seirende ut 2-1.

 • Bild: Nagelsmann ferdig som Bayern-trener

  Den tyske storavisen Bild hevder at Julian Nagelsmanns dager som trener for Bayern München er talte.

  35-åringen ble Bayern-trener i juli 2021 og ledet de rødkledde i 84 kamper. Etter 1-2-tapet for Leverkusen før landslagspausen er tyskeren ferdig i rollen. Han gjorde seg bemerket i trenerrollen i RB Leipzig før han startet i Bayern.

  Bayern har tapt 10 poeng til Borussia Dortmund denne sesongen og ligger på andreplass i tyske Bundesliga.

  Avskjedigelsen kommer som en overraskelse skriver Bild. Historiens yngste Bayern-trener har blant annet satt mesterligarekord for klubben denne sesongen med åtte seiere på åtte kamper.

  11. april skal klubben møte Manchester City til første av to kvartfinalekamper.

  Julian Nagelsmann
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund