– Stjernene krever 80 kilo is og sju massasjebenker

Det kreves mye fra begge leire når Real Madrid og Sevilla ankommer Lerkendal.

FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-SEVILLA

Både Sevilla og Real Madrid har krav til fasilitetene når de ankommer Lerkendal.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

I morgen spilles Supercupen på Lerkendal mellom Real Madrid og Sevilla. Og når slike stjernespekkede mannskap barker sammen er høye krav som stilles til fasilitetene.

– Vi har fått raider fra begge lagene, og det er ganske spektakulære ting de krever. De ønsker blant annet 80 kilo is, og sju massasjebenker inn i garderoben, så det er ganske enormt, sier leder for økonomi -og eiendom i Rosenborg, Roar Munkvold.

For selv om det stilles krav har Rosenborg ingen problemer med å oppfylle kravene. Det er mer logistikken som er problemet ifølge Munkvold.

– Problemet er å få plass til syv massasjebenker inne i garderoben, men det får vi til, sier han.

Roar Munkvold

Roar Munkvold er leder for økonomi -og eiendom i Rosenborg.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Femstjerners gressmatte

Det er ikke bare lagene som stiller krav til fasilitetene. UEFA har sendt 70 personer for å se an forholdene på Rosenborgs hjemmearena.

– UEFA stiller store krav til denne kampen, og vi har holdt på i to år for å få til det her. Vi er tre–fire stykker i Rosenborg som har hatt det her som heltidsjobb, samtidig har hele stadionmannskapet jobbet på spreng, sier Munkvold

Lederen for økonomi -og eiendom i Rosenborg sier at noe av det som har blitt sett mest på er gressmatta. Den har blitt skiftet ut, og er nå i den høyeste kategorien blant gressbaner, såkalt femstjerners gressbane.

– Noe av det vi har jobbet mest med de to årene er gressbanen. UEFA er veldig nøye på banen, og den har aldri vært så god som nå. Vi var på såkalt fire stjernes matte, men nå har vi fem stjerner, sier Munkvold.

Sevilla

Stjernene fra Sevilla har ankom Trondheim i går. I dag lander Real Madrid på Værnes.

Foto: Morten Andersen / NRK

Kastet ut tusen seter

Det er ikke bare gressbanen som er endret. Tusen seter er fjernet vekk slik at det er plass til kommentatorene.

Det er kastet ut tusen seter for å få plass til såkalte kommentatorplasser. Så det er ganske store omveltninger, sier Munkvold.