OLY-2022-Beijing
Foto: MANAN VATSYAYANA / Afp

Vinter-OL 2022

Oppsummert

Kinas hovedstad Beijing er tildelt vinter-OL i 2022. Det er første gang en by skal holde både sommer- og vinter-OL. Beijing vant avstemningen foran kasakhstanske Almaty med 44 mot 40 stemmer.

 • Kasai satser mot sitt niende OL

  Den 47 år gamle japanske hopperen Noriaki Kasai sier at han ønsker å fortsette karrieren til OL i Beijing i 2022.

  – Jeg vil tilbake på det japanske verdenscuplaget. Målet er å delta i mitt niende OL i Beijing, sier Kasai ifølge det tyske hoppnettstedet skispringen.com, melder Dagbladet.

  6. juni fyller hopplegenden 48 år.

  Noriaki Kasai
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
 • Vurderar å satse utanfor landslaget

  Martin Johnsrud Sundby opnar for å satse mot OL i Beijing i 2022 utanfor landslaget. Til NTB seier han at VM neste vinter kan bli hans siste, men at han er freista til å gå 15-kilometeren året etter i OL. I framtida vil han bruke meir tid på familien, og at det difor kan vere grunn å gi frå seg landslagsplassen til yngre krefter. – Så lenge vi finn ei god løysning på det med Skiforbundet, vil eg kanskje tenke at det på sikt, etter Oberstdorf, er smart å putte inn nokon andre enn meg i landslaget, seier veteranen ærleg.

  Martin Johnsrud Sundby
  Foto: Roy Pettersen / NRK
 • Xi Jinping lover spektakulært OL

  Kinas president Xi Jinping lover at landet vil arrangere spektakulære vinterleker i 2022. Torsdag møtte han IOC-president Thomas Bach i Beijing. Byen arrangerte sommer-OL i 2008 og blir den første byen som har arrangert både sommer- og vinterleker.

  Thomas Bach, Xi Jinping
  Foto: Andy Wong / AP
 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • OL: Fleire øvingar - færre utøvarar

  Beijing-OL 2022 skal ha 109 øvingar, mot 102 i Pyeongchang i år. Men talet på utøvarar skal ned frå 2933 til 2892. Det betyr 41 færre i skidisiplinane, 26 færre i skøyter og 20 færre i skiskyting.

  Med det nye OL-programmet blir 45,4 prosent av deltakarane i 2022 kvinner, mot 41,1 i år.

  China Beijing Winter Olympics
  Foto: Ng Han Guan / AP
OLYMPICS-2022

Historisk tildeling: Vinter-OL 2022 til Beijing

Se Beijing bli tildelt OL.
Følg tildelingen av vinter-OL i 2022 direkte her.

Siste nytt

 • Sterling med tre i Citys kalassiger

  Manchester City knuste Brighton 5-0 i kveldens siste kamp i Premier League. Raheem Sterlig scora tre av måla, Gabriel Jesus og Bernardo dei to andre.

  Sigeren sikrar City andreplassen i Premier League.

  Raheem Sterling
  Foto: Julian Finney / AFP
 • Rosenborgs første heimesiger

  Med 3-0 over Strømsgodset har Rosenborg no gått fire kampar utan tap sidan Trond Henriksen overtok som mellombels trenar.

  Alle måla i kveld kom i andre omgang, og innbytar Pål André Helland var involvert i alle. Først heada han inn eit overlegg frå Gjermund Åsen, så leverrte han til Kristoffer Zachariassen som sette inn det andre.

  På overtid heada Torgeir Børven inn sitt aller første for Rosenborg, etter frispark frå Helland.

  Det betyr at Rosenborg er på tredjeplass på tabellen før kampane søndag.

  Jublar for Helland-scoring
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Barcelona la press på Madrid

  Barcelona la press på Real Madrid i kampen om ligamesterskapet med ny seier lørdag kveld. Arturo Vidal scoret det eneste målet i 1-0 seieren borte mot Real Valladolid. Det var nok til tre nye poeng som sørger for at katalanerne nå kun ligger ett poeng bak ligaleder Real Madrid. Det kan hovedstadsklubben øke til fire poeng når de møter Granada mandag kveld.

  Arturo Vidal og Lionel Messi
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal