Xi Jinping i Folkekongressen 2019
Foto: Ng Han Guan / AP

Kina

Oppsummert

Kina reknar med at landet sitt brutto nasjonalprodukt vil auke med 6 til 6,5 prosent i 2019. I fjor var veksten på 6,6 prosent. Forsvarsbudsjettet for i år er på 7,5 prosent. Tala blei lagt fram då Folkekongressen opna sin årlege sesjon tysdag.

 • – Kina bygger et tredje hangarskip

  Satellittbilder tyder på at Kina er godt i gang med byggingen av sitt tredje hangarskip, mener en tankesmia ChinaPower i Washington. De har offentliggjort bilder av et stort fartøy som er under bygging ved Jiangnan-verftet i Shanghai.

 • Fem døde i fabrikkeksplosjon i Kina

  Minst fem personer omkom i en eksplosjon i en fabrikk øst i Kina i går kveld, opplyser myndighetene. Tre personer skal være skadd. En gasslekkasje skal være årsaken til eksplosjonen, som skjedde i byen Qingzhou i Shandong-provisen, ifølge AFP.

 • 62 døde etter kjemisk eksplosjon

  Tallet på døde er oppe i 62 etter at en fabrikk som lager ugressmiddel eksploderte i Kina torsdag. I tillegg er 34 kritisk skadd og 28 savnet. Tianjiayi-fabrikken i Yancheng hadde 195 ansatte.

  Redningsarbeidere med masker ved Tianjiayi fabrikken i Kina som eksploderte torsdag
  Foto: AP
 • 26 døde i bussbrann i Kina

  Minst 26 personer er døde og 28 skadd etter at en turistbuss begynte å brenne på en motorvei i Hunan-provinsen i Kina. Det er lokale myndigheter som melder om bussbrannen lørdag, skriber NTB.

 • Seks omkom i påkjørsel i Kina

  Seks mennesker er omkommet etter at en bil kjørte inn i en folkemengde i Kina, melder statlige medier. Ifølge nyhetsbyrået AFP skal politiet ha skutt og drept bilføreren. Hendelsen skjedde i byen Zaoyang i Hubei-provinsen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no