Xi Jinping i Folkekongressen 2019
Foto: Ng Han Guan / AP

Kina

Oppsummert

Kina reknar med at landet sitt brutto nasjonalprodukt vil auke med 6 til 6,5 prosent i 2019. I fjor var veksten på 6,6 prosent. Forsvarsbudsjettet for i år er på 7,5 prosent. Tala blei lagt fram då Folkekongressen opna sin årlege sesjon tysdag.

 • Inflasjonen øker i Kina

  Kinas inflasjon økte til 3,8 prosent i oktober, opplyser landets myndigheter. Kina har hatt store utfordringer med afrikansk svinepest siden august i fjor, noe som har gitt økte svinekjøttpriser. Inflasjonsnivået er det høyeste på åtte år.

 • 19 omkom i brann i Kina

  Ifølge lokale myndigheter skal 19 personer ha mistet livet i brann i en fabrikk øst i Zhejiang-provinsen i Kina. I tillegg til de omkomne, skal ytterligere åtte personer være reddet ut av brannen. Tre av dem behandles på sykehus.

 • 36 døde i trafikkulykke i Kina

  Minst 36 mennesker er døde og 36 er skadde i en trafikkulykke på en motorvei i Jiangsu-provinsen øst i Kina. Ulykken skal ha skjedd da en bus og en varebil kolliderte. Det melder China Global Television Network (CGTN).

 • Varebil mista kontroll og drap ti

  Ein varebil tok livet av ti menneske då sjåføren mista kontrollen over køyretøyet ved ein marknad sør i Kina søndag. Det skriv Reuters. 16 menneske skal ha blitt skada. Sjåføren har blitt arrestert.

 • Kina utelukkar homofilt ekteskap

  Kina utelukkar at det vil bli lov for likekjønna å inngå ekteskap, opplyser det kinesiske parlamentet. Kina følger dermed ikkje etter Taiwan, som har gjeve likekjønna par lov til å inngå partnarskap. Det er ingen lov mot likekjønna forhold i Kina.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no