Kina er verdens nest mest folkerike land, og blant de eldste kontinuerlige sivilisasjonene i verden. Landet ledes av kommunistpartiet og president Xi Jinping, som er den første lederen siden formann Mao som har sittet i tre 5-årsperioder.
Elleve personer har mistet livet i en ulykke i en kullgruve i Shuangyang nordøst i Kina. Et steinras var årsak til ulykken, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.
Søk- og redningsforsøk er avsluttet og en etterforskning av ulykken i igangsatt, heter det i meldingen onsdag.
Kina er villig til å utvikle tettere forsyningsledd med alle land i verden, sier landets statsminister Li Qiang.
Kina skal fortsette å utvikle et handelsmiljø basert på internasjonale rettsregler og er villig til å utvikle tettere forsyningskjeder med alle land, sa Li i en tale tirsdag.
Talen ble holdt foran delegater på den internasjonale messen China International Supply Chain Expo, som startet tirsdag.
Mange barn i Kina er innlagt på sykehus med lungebetennelse.
Og nå ber Verdens helseorganisasjon Kina om detaljert informasjon situasjonen.
Verdens helseorganisasjon ber Kinas innbyggere om å følge smitteverntiltak for å hindre luftveissykdom etter at mange barn nord i landet har blitt syke.
Ifølge The Telegraph er det økning i sykehusinnleggelser over hele landet. De omtaler sykdommen som en mystisk barne-lungebetennelse.
Det var overvåkningstjenesten ProMed som utstedte et varsel om sykdomsutbruddet tidlig tirsdag. Det var denne tjenesten som i 2019 gjorde mange oppmerksomme på det som senere ble koronapandemien, skriver The Telegraph.
Arabiske ministre til Kina for å få slutt på Gaza-krigen
Ministre fra arabiske og muslimske land reiser mandag til Kina - en reise som de håper kan bidra til å få slutt på krigen på Gazastripen.
– Det første stoppet er Kina. Deretter vil vi reise til andre hovedsteder for å overbringe et klart budskap om at en våpenhvile må kunngjøres umiddelbart, og at nødhjelp må slippes inn, sier Saudi-Arabias utenriksminister prins Faisal bin Farhan i en uttalelse som er publisert på X/Twitter.
– Vi må jobbe for å få slutt på denne krisen og krigen mot Gaza så fort som mulig, sier han videre.
Krigsflyktninger fra Myanmar får hjelp til å bosette seg i Kina, sier kinesiske myndigheter. I tillegg strømmer flyktninger til andre omkringliggende land.
Flere myanmarere har den siste tiden flyktet fra det krigsherjede landet. Kina, som grenser til Myanmar i nordøst, sier at de har startet et arbeid for å finne nye hjem til myanmarske flyktninger.
– Av humanitære hensyn og på grunn av vårt nære vennskap til Myanmar har Kina bosatt personer fra Myanmar som har rømt fra krigen, sier utenriksdepartementets talsperson, Mao Ning, torsdag.
Kinesiske myndigheter oppgir ikke ytterligere informasjon om de myanmarske flyktningene eller hvor mange det er snakk om. Kina har oppfordret partene i Myanmar til å stanse kampene snarest mulig slik at de fordrevne kan returnere til hjemmene sine.
Kampene i Myanmar har ført til at mer enn 200.000 mennesker er drevet på flukt siden februar 2021. Situasjonen ble ytterligere forverret da en allianse av væpnede opprørsgrupper fra etniske minoriteter i slutten av oktober startet en offensiv mot regjeringsstyrkene.