Folkekongressen i Kina har vedtatt en grunnlovsendring som åpner for at Xi Jinping kan bli president
Foto: JASON LEE / Reuters

Kina

Oppsummert

Folkekongresdsen i Kina har opphevet begrensningen på antall perioder landets president og visepresident kan sitte. Dermed kan president Xi Jinping bli sittende på livstid.

 • Innfører portforbod for hundar

  Den kinesiske byen Wenshan i Yunnan-provinsen sørvest i Kina har innført portforbod for hundar på dagtid og komplett forbod i parkar. Forbodet vert omtalt som det mest restriktive i eit land der det å vere hundeeigar har vore strengt regulert.

 • Kina lover å åpne opp for eksport

  President Xi Jinping lovet å bedre tilgangen til den kinesiske økonomien da han åpnet en importmesse i Shanghai mandag. Kina skal senke importavgiftene, gjøre tollklarering enklere og innføre strenge sanksjoner mot dem som bryter opphavsretten.

 • 14 døde etter trafikkulykke i Kina

  Minst 14 mennesker er bekreftet døde etter at en tung lastebil mistet kontrollen på en motorvei i Gansu-provinsen i Kina lørdag kveld og kjørte inn i 31 biler som sto i kø foran en bomstasjon ved en avkjøring, melder CNN.

 • Interpol ber Kina om informasjon

  Interpol ber formelt Kina om informasjon om den internasjonale politiorganisasjonens savnede president Meng Hongwei, som sist ble sett da han dro til Kina.

  64 år gamle Meng Hongwei er bosatt i Frankrike med familie, og ble meldt savnet av sin kone.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no