Folkekongressen i Kina har vedtatt en grunnlovsendring som åpner for at Xi Jinping kan bli president
Foto: JASON LEE / Reuters

Kina

Oppsummert

Folkekongresdsen i Kina har opphevet begrensningen på antall perioder landets president og visepresident kan sitte. Dermed kan president Xi Jinping bli sittende på livstid.

 • Google-ansatte sier opp i protest

  Sju ansatte i Google har sagt opp i protest mot selskapets planer om å utvikle en søkemotor tilpasset Kinas ønske om sensur. Ifølge Buzzfeed at de har sagt opp på grunn av selskapets manglende åpenhet om prosjektet som kalles «Dragonfly».

 • Endrer reiseråd for Sverige

  På sine nettsider hevder den kinesiske ambassaden i Stockholm lørdag at tre kinesiske turister ble brutalt mishandlet av svensk politi, og utsatt for livsfare. Kinesiske myndigheter krever nå at den svenske regjeringen «straffer politiet».

 • Bil kjørte inn i folkemengde i Kina

  Minst tre mennesker døde da en bil kjørte inn i en folkemengde i byen Hengyang i sørlige Kina onsdag, melder lokale medier. Over 40 ble skadd, og en 54-åring er pågrepet, mistenkt for å ha kjørt ned folk med vilje.

 • Avis: Kina dropper tobarnspolitikk

  Kina er på vei til å skrote forbudet mot å få flere enn to barn, skal man tro utkastet til nye lover for innbyggerne gjengitt i en statlig avis, skriver NTB. Ord som «familieplanlegging» er fjernet og skal ikke finnes i den nye lovteksten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no