NRK Meny
Folkekongressen i Kina har vedtatt en grunnlovsendring som åpner for at Xi Jinping kan bli president
Foto: JASON LEE / Reuters

Kina

Oppsummert

Folkekongresdsen i Kina har opphevet begrensningen på antall perioder landets president og visepresident kan sitte. Dermed kan president Xi Jinping bli sittende på livstid.

 • Kinas statsminister gjenvalgt

  Kinas statsminister Li Keqiang er blitt gjenvalgt til en ny femårsperiode natt til søndag. 2.964 av representantene i Folkekongressen i stemte for gjenvalg av Li. Kun to stemte imot.

 • Xi Jinping gjenvalgt

  Den kinesiske presidenten Xi Jingping har blitt gjenvalgt som Kinas president, uten begrensning på hvor mange år han kan bli sittende, av en enstemmig kinesisk folkekongress.

 • Xi kan bli president på livstid

  Folkekongressen i Kina har opphevet begrensingen på hvor mange ganger presidenten i landet kan gjenvelges. Det innebærer at Xi Jinping kan bli sittende som president på livstid. Han har vært president siden 14. mars 2013.

 • President på ubestemt tid i Kina

  Sentralkomiteen i det kinesiske kommunistpartiet foreslår å fjerne begrensningen på antall perioder en president og visepresident kan sitte. Blir forslaget vedtatt, kan president Xi Jinping fortsette etter at den andre perioden hans går ut i 2023.

  Kinas president Xi Jinping
  Foto: Wang Zhao / AFP
 • Sun Zhengca siktet for korrupsjon

  Den tidligere kinesiske kommunisttoppen Sun Zhengca er blitt siktet for korrupsjon. 54 år gamle Sun, som tidligere ble nevnt som en kandidat til å bli Kinas president, anklages for å ha tatt imot bestikkelser. Siktelsen ble tatt ut tirsdag.

Sandstorm i Tarimbekkenet i Xinjiang nordvest i Kina

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no