Xi Jinping i Folkekongressen 2019
Foto: Ng Han Guan / AP

Kina

Oppsummert

Kina reknar med at landet sitt brutto nasjonalprodukt vil auke med 6 til 6,5 prosent i 2019. I fjor var veksten på 6,6 prosent. Forsvarsbudsjettet for i år er på 7,5 prosent. Tala blei lagt fram då Folkekongressen opna sin årlege sesjon tysdag.

 • 15 døde etter gasseksplosjon i Kina

  Antall døde etter eksplosjonen på gassanlegget i Kina i går er hevet til 15, ifølge kinesiske statsmedier. Det melder AFP. 15 andre ble alvorlig skadd av eksplosjonen som knuste vinduer i en tre kilometers radius rundt gassanlegget.

 • Installerer hemmelig overvåkingsapp

  Kinesiske grensevakter i Xinjiang-regionen installerer en hemmelig overvåkingsapp i mobiltelefonen til turister og andre som krysser grensen fra Kirgisistan. Det melder The Guardian. Appen laster blant annet ned kontaktlister og eposter.

 • – Vil ikke diskutere Hong Kong

  Myndighetene i Kina sier de ikke vil tillate at demonstrasjonene i Hongkong diskuteres på G20-møtet denne uka. – Vi vil ikke tillate at G20 diskuterer Hongkong-spørsmålet, sa den kinesiske viseutenriksministeren Zhang Jun mandag.

  Hong Kong Protest
  Foto: Vincent Yu / AP
 • USA svartelister fem selskaper

  USA svartelister fem nye kinesiske teknologiselskaper. Blant dem er Sugon, som lager superdatamaskiner, og tre av Sugons datterselskaper. I mai ble Huawei satt på samme liste. Dette skjer en uke før toppmøtet mellom Trump og Kinas Xi Jinping.

 • Meng Hongwei tilstår korrupsjon

  Tidligere president for Interpol, Meng Hongwei erkjente torsdag straffskyld for korrupsjon, ifølge Kinas statlige nyhetsbyrå. Han skal ha tatt imot 2.1 millioner dollar i bestikkelser, skriver AFP. Etterforskningen startet i fjor.

  Presidenten i Interpol, Meng Hongwei, er forsvunnet.
  Foto: Wong Maye-E / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no