NRK Meny
Normal

Ville ikke fått mandat likevel

Det viser seg, ifølge Hartvik Hansen (Árja), at forhåndsstemmene som måtte kastes ikke hadde gitt Árja et mandat til, på bekostning av Høyre.

Hartvik Hansen

Forhåndstemmene ville ikke virket inn på resulatet likevel, bekrefter Hartvik Hansen (Árja).

Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

– Det ser ut til å være riktig at det er en differanse på 24 stemmer mellom Árja og Høyre, og dermed ville ikke forhåndsstemmene hatt noen innvirkning på resultatet, sier Hartvik Hansen til NRK.

Tallene Hansen satt med i går så ut til å vise at det bare var 4 stemmer som skilte Árja og Høyre i kampen om mandat fra Østre-valgkrets. Dette kunne hatt innvirkning på valgresultatet.

Ville ikke hatt innvirkning

Disse tallene stemte altså ikke, og forhåndsstemmene som samevalgstyret måtte kaste fordi de ikke kom til rett tid ville ikke hatt noen innvirkning på resultatet, selvom det skulle vist seg at alle disse var Árja-stemmer.

Kan være feilregistreringer

Hartvik Hansen som er inne som Árjas mandat for Østre-valgkrets, tror likevel andre faktorer kan ha spilt inn som kan ha hatt innvirkning på valgresultatet.

– I noen stemmelokaler har det hendt at folk ikke har fått stemme på grunn av at feil person har blitt registrert, påstår Hansen.

– Det vil si at når personen som er blitt feilregistrert kommer for å stemme, så får han ikke stemt siden han allerede er registrert for å ha stemt.

Fintelling på torsdag

Samevalgstyreleder i Tana, Frank Ingilæ, forteller at fintellingen vil være klar i morgen. Så dersom det har vært noen feil i tellingen, vil det i så fall komme fram da.