Vi må ha ambisjoner for noe av det beste og mest unike vi har. Reinkjøtt er et slikt produkt.
Reinsdyrkjøtt er noe av det magreste kjøttet du kan spise. Kjøttet er i tillegg sammenlignbart med fisk og sjømat når det kommer til omega-3 og essensielle fettsyrer, ifølge en studie ved UiT.
Reinkjøtt er både historie, tradisjon og helse på én gang. Det er vår næring og kulturarv, men også våre muligheter.
Jeg mener det er all grunn til å ha store ambisjoner for vårt stolte produkt. Derfor er det mitt mål som politiker å tilrettelegge for næringen i alle ledd slik at vi får løftet reinkjøttet ut til flest mulig. Reinkjøtt skal spises over hele Norge, men også kunne havne på fatet når regjeringer har statsbesøk. Det er ingen grunn til at restauranter i Michelinguiden ikke skal servere vårt unike produkt.
Klarer vi å komme dit, trygger vi arbeidsplasser og bidrar til verdiskapning. Vi bidrar også til å styrke omdømmet til Norge som matnasjon.
– Din mat er din medisin, sa Hippokrates. I så fall vet jeg ikke om noen «medisin» som smaker så godt.