Sang «E du nord» – Ella Marie og moren tok til tårene

Hjemlengselen er åpenbar for Ella Marie. Etter sangen E du nord var det nærmest ikke ett tørt øye i salen.

Ella Marie Hætta Isaksen under visedelen i Stjernekamp

TÅREVÅTT: Etter E du nord av Kari Bremnes fikk hele salen kjenne på sinn følelsesregister.

Foto: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

Etter EDM-opptredenen var det varierende tilbakemeldinger hos både Stjernekamp-dommerne og anmelderne, men under visedelen satte hun virkelig sitt preg.

Ikledd en svart og tettsittende kjole med et orkester i bakgrunnen på blant annet fioliner fikk hun salen til å kjenne på hele følelsesregisteret.

Rørte programlederen

Rett etter opptredenen høstet hun stor applaus. Ella Marie var tydelig rørt og hadde blanke øyner, derfor ga programleder Kåre Magnus Bergh Tana-jenta en pustepause og ga ordet til dommerne.

De var også beveget og fikk nærmest ikke ut et ord.

– Det var så kjempe fint var den umiddelbare reaksjonen til Stjernekamp-dommer Mona B. Riise.

Når programleder Bergh ga ordet til Ella Marie var begge helt på nippet til å felle noen tårer. Han fikk ikke et eneste ord ut av hovedpersonen.

– Ikke hør på de

Før visedelen sto EDM på programmet. Til stormende jubel entret Ella Marie scenen i H3 Arena på Fornebu. Med salen fullt av glowsticks og effekter på scenen leverte hun til full pott, skal vi tro Stjernekamp-dommerne.

– Du kommer ut tar scenen som vanlig, synger bra og har din sedvanlige stil. Litt pirk her og der, med det gidder jeg ikke prate om, for jeg synes det var så digg å se på, sier Stjernekamp-dommer Thomas Felberg til Ella Marie rett etter fremføringen.

CLMD-produsent og Stjernekamp-dommer for kvelden Martin Alexander Bjercke var derimot sterkt uenig til Felberg.

– Ella Marie, ikke hør på de. Du er så kul på scenen og leverer så jæ**** rått. Det var dritkult og sangen bygger karakteren din. Du blir den låten her, jeg er helt solgt, sier CLMD-produsenten Martin Alexander Bjercke.

Ella Marie Hætta Isaksen og mor Britt Elin Hætta Isaksen

FØLSOMT: Etter sending sto moren med tårer i øynene ved scenekanten. De tårene var langt fra å forsvinne når mot Britt Elin Hætta Isaksen (t.h.) fikk gitt jenta si Ella Marie Hætta Isaksen en god klem.

Foto: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

Splid blant anmelderne

Hos anmelderne var det derimot stor splid etter EDM-opptredenen. NRK ga Ella Marie terningkast to for fremføringen (intern lenke), mens Dagbladet våget seg til å gi Ella Marie terningkast fem (ekstern lenke). VG var enig med Dagbladets anmelder og ga henne terningkast fem (ekstern lenke).

«Isaksen holder litt for mye igjen, og mister ofte kontrollen i denne Dua Lipa-hiten. Avstanden mellom musikk og stemme blir for stor, og skaper heller en karaoke-effekt fremfor en naturlig fremførelse.», skriver P3-anmelder Marit Johansen.

På kveldens program står EDM (Electronic Dance Music) og viser. Ella Marie har valgt New Rules av Dua Lipa og E du nord av Kari Bremnes.

Du kan følge NRK Sápmi Instastory for et blikk bak scenen. Du kan trykke på denne lenken eller søke oss opp på Instagram hvor vi heter @nrksapmi.