NRK Meny
Normal

– Jeg legger meg paddeflat

I anledning Australia Day sist tirsdag, kalte en av programlederne på Radio Norge aboriginere for «veldig, veldig stygge» på direktesendt radio. Programsjefen lover at det ikke skal skje igjen.

Johanna Grønneberg Mesa

Johanna Grønneberg Mesa beklager etter at hun denne uken kalte aboriginere stygge på direktesendt radio.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Det kan godt være at noen av Radio Norges lyttere satte morgenkaffen i halsen da de på tirsdag hørte på vikarierende programleder Johanna Grønneberg Mesa forklare hvordan aboriginere ser ut. Hun valgte nemlig denne forklaringen:

«Du vet det folket i Australia, de veldig, veldig stygge. De er kåret til verdens styggeste folk. De er kjempestygge! Har du ikke sett dem?»

Grønneberg Mesa er for tiden vikar for Henriette Lien på «Morgenklubben med Loven&Co», og sammen med Geir Schau og Øyvind Loven kom hun inn på temaet urfolk i Australia.

Det var VG som først omtalte saken i går.

Har selv bodd i Australia

Den ferske programlederens forklaring på aboriginere førte til en strøm av reaksjoner og klager fra lytterne, hvor blant annet Daniel Nordgård skrev følgende på radioprogrammets Facebookside: «Jeg stusser veldig på at det går an å lire av seg noe så dumt på lufta!»

Til VG forklarer Grønneberg Mesa at hun har bodd i Australia, og at hun har noen aboriginske venner som selv tuller med temaet.

– Det hindret nok filteret mitt et lite øyeblikk, og det er selvsagt ikke greit. Jeg tullet med noe man ikke skal tulle med, og nå legger jeg meg paddeflat, sier hun.

Også programsjef i Radio Norge, Svein Mellgren, beklager hendelsen.

– Vi i Radio Norge er enige om at det var en veldig uheldig uttalelse, og at det er noe som ikke skal skje, sier han.