NRK Meny
Normal

Politiet: – Kan være vanskelig å finne brannårsaken

Krimteknikere i Kirkenes er på vei til Tana for å søke på åstedet og gjøre en kriminalteknisk gransking. En mann i 50-årene er fortsatt savnet.

Helene Gran Øverli Innsatsleder I Tana

Innsatsleder i Politiet Helene Gran Øverli forteller at de nå venter til området er blitt kaldere slik at de kan gjøre søk etter savnet mann.

Foto: Máret Biret Sárá Oskal / NRK

– Krimteknikere er på vei til stedet for å søke åstedet og gjøre en kriminal teknisk gransking i dag. Så da vet man litt mer, men det kan ta lang til å etterforske en brannårsak og det kan være vanskelig hvis det er store skader på et hus slik som det er her, forteller Innsatsleder Helene Gran Øverli.

Politiet og brannvesenet er på stedet. Det er foreløpig ikke mulig å undersøke branntomta på grunn av varmen.

Politibil og brannbil

Både brannvesenet og politiet er tilstede på branntomta i Tana

Foto: Máret Biret Sárá Oskal / NRK

En mann i 50-årene er fortsatt savnet etter at et hus brant ned i Tana natt til onsdag, forteller politiet. Politiet frykter at vedkommende er omkommet.

–Dårlig start på året

Brannsjefen i Tana Odd Reidar Biti forteller at huset var overtent når de ankom stedet 11 minutter etter at de fikk beskjed om brannen.

–Huset var overtent og taket var ramlet ned og vi slukket det vi kunne, men det var lite vi kunne gjøre. Vi var et mannskap på 14 stk. som var med i redningsaksjonen, forteller brannsjefen.

Dagen etter var brannmannskapet i full sving med å klargjøre brannbilene til neste utrykning.

– Vi får håpe det blir en stund til vi må slukke en brann igjen. Det var en dårlig start på året, forteller Biti.