Politiet vil ha tips om biltyveri

I slutten av forrige uke var det tyverier i både Alta og Karasjok. Politiet har funnet igjen noe av det som er stjålet, og ber nå om tips fra publikum for å blant annet finne en savnet bil.

Stjålet tilhenger

Denne hengeren, og disse snøskuterne, ble funnet etter at politiet fikk tips fra publikum. Hengeren ble sannsynligvis brukt til å frakte tjuvgodset.

Foto: Karasjok Lensmannskontor

Politiet har funnet igjen tre snøskutere. To av dem ble stjålet i Alta på enten torsdag eller fredag, mens den siste ble stjålet i Karasjok i helga.

– Vi savner fortsatt en Mitsubishi Pajero som ble stjålet i Čoavddatmohkki, forteller politiførstebetjent ved Karasjok lensmannskontor Robin Åsheim Lindberg til NRK.

Takker publikum

Et takk har blitt sendt til publikum fra politiet, for det førte til at også en ATV, og en tilhenger ble funnet mandag kveld.

Lindberg sier politiet ønsker flere tips.

– Vi vil ha tips om hvilken type bil som er brukt, dersom noen har sett noe.

Ses i sammenheng

Tyveriene ses i sammenheng av politiet, at tyveriene er gjennomført av samme gjerningsmann, men de vet foreløpig ikke om det kan dreie seg om flere som samarbeider.

I tillegg til tyveriene er det gjort skadeverk på biler i Ássebákte-området ca. 12 km fra Karasjok sentrum.

Robin Åsheim Lindberg

Politiførstebetjent Robin Åsheim Lindberg ønsker tips fra publikum for å finne gjerningsmannen bak tyveriene. (Bildet er fra en tidligere anledning.)

Foto: Carl-Gøran Larsson / NRK