NRK Meny
Normal

Samarbeidet sprekker

Det forteller Karasjoklistas Sissel Gaup, og Venstres Nils Nilsen Gaup, i en felles pressemelding etter lørdagens rådslagninger med Senterpartiet.

Sissel Gaup og Nils Nilsen Gaup: SP har brutt samarbeidet

Sissel Gaup fra Karasjoklista.

Foto: Elvi Rosita Norvang / NRK

Pressemeldingen tyder på at begge enten har innsett at grunnlaget for videre samarbeid ikke er til stede, eller så har de fått klar beskjed om at deres partier er uønsket som samarbeidspartnere for Senterpartiet.

– Vil ha et nytt alternativ

– Vi beklager på det sterkeste at Sp nå valgte å kaste kortene, til tross for at man hadde et flertall bak seg. Vi i Karasjoklista har helt siden starten gitt uttrykk for at vi ønsket et flertallssamarbeid med Sp.

– Når vi har kommet i denne beklagelige situasjonen, så velger vi å ta ansvar for å stable på beina et styringsdyktig alternativ, for derigjennom å få gjennomslag for vår politikk, uttaler Karasjoklistas Sissel Gaup.

Mister status

Gurotbellodaga Nils Nilsen Gaup

Venstres Nils Nilsen Gaup.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

– Vi i Venstre ønsker å få gjennomslag for vår politikk, og det får vi ved å sitte i posisjon. Vi har forsøkt å være løsningsorientert under forhandlingene med Sp, men de valgte ikke å ta i mot vår utstrakte hånd.

Det skriver Nils Nilsen Gaup i pressemeldinga. Nils Nilsen Gaup har i inneværende periode vært varaordfører i Karasjok.