NRK Meny
Normal

Samarbeidet kan ryke i Karasjok

11 dager før konstitueringen av ny kommunestyre i Karasjok, kan det virke som det politiske samarbeidet som er inngått mellom fire partier kan slå sprekker.

Anne Toril Balto
Foto: Ronald Isaksen Pulk / NRK

Den samiske avisen Ávvir skriver lørdag om at den politiske samarbeidsavtalen som er inngått mellom Senterpartiet, Karasjok lista, Karasjok Flyttsameliste og Høyre, nå kan slå sprekker.

Om avtalen sprekker er det ikke sikkert Anne Toril Eriksen Balto (Sp) blir ny ordfører, men at partene må ut i nye forhandlinger.

Jobber videre

Anne Toril Balto bekrefter ovenfor Ávvir at noen har sagt at de ikke ønsker å gå videre med den politiske samarbeidsavtalen som er inngått, men Senterpartiet ønsker fortsatt å jobbe videre med avtalen som er inngått.

– Det virker som den politiske samarbeidsavtalen likevel ikke var så mye verdt, men det må vi godta om dette var slutten på avtalen, uttaler Balto til Ávvir.

Ingenting er avklart

To av de midnre gruppene som er med i samarbeidet, Karasjok Flyttsameliste og Høyre, er ikke kjente med dramatikken som pågår mellom Senterpartiet og Karasjok lista, bare 11 dager før konstitueringen av det nye kommunestyret.

Toppkandidaten for Karasjok lista, Sissel Gaup, som er tiltenkt varaordførerverver, ønsker heller ikke å kommentere så mye i denne saken ovenfor den samiske avisen.

– Vi har hatt møte torsdag, men har avtalt nye møter med Senterpartiet søndag, og som jeg ser det, så er det ikke større dramatikk i dette enn at følelsen for samarbeid ikke har satt seg, sier Gaup til Ávvir.

Karasjok lista ønsker samarbeid med Senterpartiet, mer vil ikke Sissel Gaup si om saken.

Vil ha flertall

Senterpartiet med fem representanter, Karasjok lista med tre representanter, Flyttsamelista med en representant og Høyre med en representant, vil ha flertall i det nye kommunestyret i Karasjok, med 10 av 19 representanter.

Arbeiderpartiet har fått inn fire representarer, Samefolket parti to, Venstre to og Árja en representant i det nye kommunestyret.