Nå kan Aslak (19) kalle seg Norges nest tøffeste

Slått på målstreken av en skikkelig tøffing.

Aslak Ole Eira

Karasjokingen Aslak Ole Eira seilte opp som en av favorittene før finalen. Han innfridde nesten og er nå Norges nest tøffeste.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Fredrik Godager Eide

NORGES TØFFESTE: Fredrik Godager Eide (26).

Foto: NRK

Siste episode av Norges tøffeste gikk søndag kveld på NRK1, og til slutt ble det Fredrik Godager Eide fra Ytre Enebakk som gikk av med seieren.

Deltakerne kjempet seg gjennom en rekke fysiske og psykiske utfordringer på Hegra festning, utenfor Stjørdal i Nord-Trøndelag.

I finalen sto det til slutt mellom Fredrik, Nikola Kovacevic og Aslak Ole Eira, der Fredrik tok en knepen seier foran Aslak.

– Aslak var helt klart min sterkeste konkurrent, han er laget av noe rart. Han var nærme, men ikke nærme nok, sier Fredrik til NRK.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Fredrik Godager Eide er Norges tøffeste 2016.

Aslak Ole Eira var bare noen få meter fra å vinne den knallharde finalen i Norges tøffeste.

En tøffing fra reindrifta

Aslak Ole Eira (19) kommer fra Karasjok og har vokst opp i en familie som har drevet med reindrift i flere hundre år. Han elsker å presse kroppen til det ytterste, langt utenfor komfortsonen.

Aslak Ole Eira

Aslak Ole Eira er en god skiløper og har vunnet mange medaljer i Arctic Winter Games. I 2014 ble det tre gull og en sølv.

Foto: Klemet Anders Sara

– Jeg får ro i sjelen av tøffe utfordringer. Jeg trives med det og er hektet på friluft. Det beste med å vere reindriftsutøver er få lov å være ute heie tiden, forteller Aslak Ole om seg selv.

For Aslak er det en fordel om det er litt ekstra kaldt i bunkeren. Han er godt vant til at gradestokken kryper ned til minus 40-50 grader. Han var godt forberedt på livet i Norges tøffeste-bunkeren ved å tilbringe mest mulig tid ute i naturen.

– Jeg er allsidig, seig og greier prestere jevnt. Strategien er å være smart og spare krefter, opplyste han før konkurransene begynte.