Fredrik (26) er Norges tøffeste

Fredrik Godager Eide fra Ytre Enebakk vant andre sesong av Norges tøffeste. – Jeg koste meg gjennom hele konkurransen, sier vinneren.

Fredrik - vinner av Norges tøffeste

Fredrik Godager Eide vant Norges tøffeste.

Foto: NRK

Siste episode av Norges tøffeste gikk søndag kveld på NRK1, og til slutt ble det Fredrik Godager Eide fra Ytre Enebakk som gikk av med seieren.

Norges tøffeste

Fredrik sier han koste seg gjennom hele konkurransen, på tross av store fysiske og psykiske utfordringer.

Foto: NRK

Deltakerne kjempet seg gjennom en rekke fysiske og psykiske utfordringer på Hegra festning, utenfor Stjørdal i Nord-Trøndelag. I finalen sto det til slutt mellom Fredrik, Nikola Kovacevic og Aslak Ole Eira, der Fredrik tok en knepen seier foran Aslak.

– Aslak var helt klart min sterkeste konkurrent, han er laget av noe rart. Han var nærme, men ikke nærme nok, sier Fredrik til NRK.

Finalen inneholdt både en falsk «kidnapping», der deltakerne måtte huske informasjon under press, og skyting med hagle, som passet den tidligere grenaderen svært godt.

– Det er noen som liker meg, tydeligvis, du så at de andre hadde en litt annen reaksjon på «kidnappingen» enn meg. Når det gjelder skytinga, vet jeg ikke hvor stor fordel jeg hadde der. Aslak har drevet med skiskyting, og Nikola har vært i Forsvaret.

Fredrik Godager Eide er Norges tøffeste 2016.

Første øvelse verst

Sju deltakere hadde røket ut før finalen, og Fredrik er klar på hvem av dem han helst ikke ville hatt med seg i den avgjørende øvelsen: Karl Morgan Hegelstad. Triathlon-utøveren skadet skulderen under en bryteøvelse, men fullførte likevel både den og neste øvelse, som var en hinderløype. Der kom han imidlertid sist, og i den påfølgende duellen satte skulderen stopp for Karl Morgan, som røk ut nest først.

– Det gjør vondt å se på, du kan høre at skulderen går ut av ledd. Det var stort det han gjorde, og han er en stor mann, så han ville jeg ikke sett i en finale, sier Fredrik.

Han synes den aller første øvelsen, der utøverne måtte løpe fem kilometer med en tung betongkloss i hendene, var den verste.

– Den tror jeg tok mest for nesten alle, vi ble kasta rett inn i det. Men det er jo bra det, du kommer fort i gang.

Fredrik Godager Eide

Fredrik vant finalen knapt foran Aslak Ole Eira.

Foto: NRK

Koste seg

Deltakerne i Norges tøffeste måtte klare seg med lite søvn og mat. Likevel sier Fredrik at han hadde en god opplevelse.

– Jeg koste meg veldig gjennom hele oppholdet jeg. Men det er klart, det er ikke for alle, du må like å være utenfor komfortsonen din. Gjør du ikke det, så hadde du nok hatet det skikkelig.

På tross av de kummerlige forholdene, var stemningen svært god blant deltakerne.

– Min erfaring er at det vanligvis blir sånn, man blir litt bedre venner når man er i samme situasjon. Det var veldig hyggelige, likesinnede mennesker, så det gikk nesten ikke an å bli uvenner, sier Fredrik.