NRK Meny
Normal

Måtte sende hjem 300 elever

Grunnskolen i Kautokeino måtte stenge i dag fordi det var for kaldt i klasserommene.

Kautokeino skole
Foto: Oddbjørg Hætta Sara / NRK

– Det er en strømfeil som forårsaker jordkoblingsfeil, noe som gjør at strømmen har vært slått av. Vannet som går i anlegget som gir varme, var ikke varmt nok.

Ca. 300 elever og ansatte er sendt hjem. Skolefritidsordninga er derimot åpen.

Ellen J. Sara Eira

Rektor Ellen J. Sara Eira

Foto: Jenna Rasmus / NRK

– Ikke forsvarlig

– Vi kan ikke ha de her når det er så kaldt. Det er ikke forsvarlig. Det er svært beklagelig at vi må gjøre det, og vi skulle gjerne hatt skole for våre elever alle dager, men når sånt skjer så kan vi ikke gjøre annet enn å beklage, sier rektor Ellen J. Sara Eira.

– Er denne strømfeilen noe som forekommer ofte?

– Nei, det har kanskje forekommet før, men det er ikke en vedvarende feil og med en gang vaktmesterne oppdaget det i morges, så rettet de feilen sånn at varmen begynte å komme tilbake. Vannet har oppnådd bortimot den riktige temperaturen, men det tar en viss tid før klasserommene er varme nok.

Ikke første gang

Det er ikke første gang grunnskolen i Kautokeino har vært stengt fordi det har vært for kaldt i klasserommene. Også for to år siden var skolen stengt allerede i oktober fordi det var for kaldt i klasserommene. Det samme skjedde da det var sprengkulde i februar 2012 og i desember 2009.