NRK Meny
Normal

Inviterer hele lokalsamfunnet til oppstart av helseselskap

Samer vil starte et nytt helseselskap for å ivareta likeverdige helsetilbud etter at kommunen gikk i mot arbeidet med et tverrkulturelt distriktmedisinsk senter.

TDMS-selskap

Disse personene med flere inviterer til et folkemøte for å etablere et helt eget selskap som skal jobbe med et tverkkulturelt distriktmedisinsk senter.

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

I dag, lørdag, ble det arrangert et åpent møte på Drag i Tysfjord for å diskutere utnevningen av de samiske representantene som skal delta i arbeidsgruppen for et tverrkulturelt distriktmedisinsk senter (TDMS) i Nord-Salten.

Etablerer eget selskap

Martin Paulsen

Martin Paulsen er en av iniativtakerne til et nytt selskap som skal jobbe for likeverdige helsetilbud for befolkningen i Nord-Salten.

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

På dette møtet ble det av flere personer foreslått å etablere et helt eget selskap som er uavhengig av kommunene for å etablere et tverkkulturelt distriktmedisinsk senter.

– Vi har vært samlet en gjeng og vi har diskutert alternativet at vi kan starte et eget selskap for TDMS, og da inviterer vi folket til å støtte oss om det og det blir et folkemøte, forteller en av iniativtakerne Martin Paulsen.

Han håper at arbeidet kommer i gang innen kort tid.

– Vi håper at vi klarer å få et folkemøte i løpet av 14-dager til tre uker, før påske, avslutter Paulsen.

Reportár: Simon Piera Paulsen