NRK Meny
Normal

Keskitalo får skryt for talen sin

Lederen for det største opposisjonspartiet er fornøyd med nyttårstalen til sametingspresidenten.

Aili Keskitalo holder nyttårstalen 2014

Aili Keskitalo holdt i går sin første nyttårstale etter at hun gjeninntok presidentembedet høsten 2013.

Foto: Mathis S. Wilhelmsen / NRK

– Jeg synes det var en bra tale fra presidenten. Hun bygde bruer mellom fortid, nåtid og fremtiden. Hun bygde også broer mellom folk og dro frem hverdagsheltene som vi er så stolte av, sier en fornøyd Vibeke Larsen (Ap).

Vibeke Larsen er paralmentarisk leder for Arbeiderpartiets sametingsgruppe og har sittet på Sametinget siden 2004. I 2007-2013 var hun medlem av sametingsrådet.

– Hvor ble det av gruvesakene?

Larsen mener at det absolutt ikke er grunn til å være skuffet eller flau over gårsdagens nyttårstale, som ble holdt av sametingspresident Aili Keskitalo (NSR) og sendt på NRK1.

Heller tvertimot.

Vibeke Larsen, Arbeiderpartiet

Vibeke Larsen (Ap).

Foto: Erica Johansson / NRK Sápmi

– Jeg synes at talen var generelt veldig bra, er Larsens vurdering.

Inneholdt talen noen politiske visjoner?

– Jeg kan ikke akkurat si at jeg så veldig mange visjoner, men jeg vet jo også hvordan det er å være samepolitiker. Hvis man har for mange visjoner, så er man for stor for samepolitikken. Jeg synes talen var godt balansert, mener Larsen.

Det er en liten ting som Norske Samers Riksforbund (NSR) gikk veldig sterkt ut med i valgkampen, som var fraværende i nyttårstalen til presidenten.

– Jeg savner noe om mineralutvinning. NSR har selv kjørt mineralsaker som en av sine topp valgkampsaker, men dette nevnes ikke i talen hennes. Det var litt merkelig, understreker Larsen.

Så sametingspresidenten kan generelt være fornøyd med talen sin?

– Generelt synes jeg hun kan være veldig fornøyd og vi andre i det samiske folk kan også være fornøyde med sametingspresidentens tale, sier Vibeke Larsen.