Fransk magasin: Dette hemmelige stedet bør du utforske

Norges ukjente nasjonalfjell trekkes frem som én av fem hemmelige steder å utforske denne våren. – Magisk, beskriver en padler.

Tom-Erik Johnsen med Stetinden i Tysfjord i bakgrunnen

MAGISK PADLETUR: – En fantastisk dag på en blikkstille fjord, forteller Tom-Erik Johnsen, som opplevde Stetinden fra kajakk i 2009.

Foto: Roger Knutsen / Lofoten.com

Europa er fullt av ville underverk som du kan reise til, forteller det franske magasinet Trek Magazine, og trekker frem fem hemmelige steder i Europa som de mener at du bør utforske denne våren.

Ett av tipsene er å padle med kajakk i norske fjorder. En reise som gir deg muligheten til å oppleve en fantastisk verden av sjø og fjell, lover Trek Magazine.

Friluftslivsmagasinet anbefaler deg å oppleve fjordene fra kajakk, slik at du kan bevege deg i ditt eget tempo, og campe for natten langt unna bebodde områder.

– Vakker, ukjent fjord

– Den fantastiske naturen i Norge lokker flere og flere besøkende, som for eksempel i Lofoten og Geiranger. Men flere vakre fjorder er fremdeles ukjente, slik som Tysfjorden og Engeløya i Nordland der du kan drømme deg bort i den helhetlige naturen, beskriver magasinet.

Og det er spesielt to områder de trekker frem.

– Vi anbefaler spesielt Tysfjord-området ved foten av Stetinden, og en reise til Spitsbergen. En god måte å oppdage dine villere sider på?

Stetinden, eller Stáddá på lulesamisk, ble kåret til Norges nasjonalfjell i 2002, men har siden blitt glemt. Det som skulle bli en turistmagnet fosvant fra folks bevissthet.

Europa er fullt av ville underverk som du kan reise til, forteller det franske magasinet Trek Magazine, og trekker frem fem hemmelige steder i Europa som de mener at du bør utforske denne våren. Ett av disse er Stetinden i Tysfjord.

Se video av Stetinden i Tysfjord.

I en annen artikkel beskriver magasinet Tysfjorden slik:

Vendt mot Lofoten er den vakre og ukjente fjorden Tysfjord, dominert av Stetind. I området med samisk kultur vil du kunne få oppleve stillhet ved å ta deg til steder som kun er tilgjengelig med båt. Der kan du fiske i det krystallklare vannet.

– Noe magisk

Bildet i toppen av denne artikkelen ble tatt i 2009 da Tom-Erik Johnsen fra Ballangen opplevde Stetinden fra kajakk.

– Å padle kajakk er en naturopplevelse i seg selv, og med majestetiske Stetinden i bakgrunnen forsterkes denne opplevelsen til noe magisk, forteller Johnsen til NRK.

– Helt klart noe jeg anbefaler. Livet er herlig i kajakk.

Han har padlet nedenfor Stetind en gang, og forteller at det finnes flere fine kajakkturer i fjordarmene rundt Stetinden.

Trek Magazine om Stetinden

Det er det franske magasinet Trek Magazine som anbefaler kajakkturen under nasjonalfjellet.

Her er de fem hemmelige stedene:

  • Picos de Europa, Spania
  • Havpadling i fjorder, Norge
  • De eoliske øyer og Etna, Italia
  • Veien til Stevenson, Frankrike
  • Soča-dalen, Slovenia

Oppdatert kl. 17.05: Video lagt til.