Agnete i takkebrev: – Jeg må ta vare på meg selv

Artisten Agnete Johnsen var ikke til stede på utdelingen av Åpenhetsprisen i Oslo. Hun har det fortsatt tøft mentalt.

Agnete Johnsen

Agnete Johnsen hadde meldt avbud til overrekkelsen av Åpenhetsprisen 2016. I fjor sommer sto hun åpent fram og fortalte at hun lenge har slitt med depresjon og psykiske lidelser.

Foto: Maja Suslin/TT, Henriksson, Janerik / NTB scanpix

– Jeg ønsker virkelig å være her for å ta imot Åpenhetsprisen, men jeg må ta vare på meg selv, skriver Agnete Johnsen i sitt takkebrev i anledning overrekkelsen av Åpenhetsprisen 2016.

Mange har berømmet den unge finnmarkingen for hennes åpenhet rundt sin psykiske lidelse, og nylig fikk hun altså beskjed om at hun er tildelt årets Åpenhetspris.

Trenger fullstendig ro

Prisen deles ut av Mental Helse i samarbeid med Verdensdagen for psykisk helse. Det var hennes manager og nære venn, Espen Nystad, som tok imot prisen på vegne av Johnsen.

Han leste opp et takkebrev fra prisvinneren, der hun forklarer hvorfor hun selv ikke kan møte opp for å motta prisen.

Johnsen tar utgangspunkt i hennes deltakelse i Eurovision Song Contest i Stockholm, er hun trakk seg unna møter med med media rett før sangkonkurransen.

– Tankene var kommet ut av kontroll, jeg måtte trekke meg bort fra alt annet enn selve musikken, og jeg måtte be om å få fullstendig ro rundt meg. Det var et tøft, men nødvendig valg. Sånn har jeg det i dag og, skriver hun.

Gir pengepremien til ungdom

Vinneren av åpenhetsprisen får et kunstverk og en gavesjekk på 10.000. kroner.

Sjekken utbetales til et veldedig formål bestemt av prisvinneren.

Agnete Johnsen har valgt Vadsø ungdomssenter som gir omsorg og hjelp til ungdom mellom 13-18 år, som strever med å fungere sammen med andre.

Åpenhetsprisen 2016

Åpnehtesprisen ble delt ut på Nationaltheatret i Oslo mandag formiddag. Espen Nystad mottok prisen på vegne av Agnete Johnsen. Her fra overrekkelsen med styremedlem i Mental Helse, Kristian Haugland.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix