Agnete kutter ned på ESC-aktiviteter

Etter en vanskelig oppladning mot Eurovision, velger Agnete å begrense sin aktivitet under konkurransen. Dette innebærer at hun i utgangspunktet ikke vil delta på sammenkomster og presseaktiviteter i dagene fram mot semifinalen

Eurovision Song Contest 2016

Agnete representerer Norge i Eurovision Song Contest.

Foto: Julia Marie Naglestad

Det har gått ni uker siden Agnete vant en overlegen seier i Melodi Grand Prix med låta «Icebreaker». Siden har det vært stille fra artisten.

Onsdag reiser hun og resten av den norske delegasjonen til Stockholm for å representere Norge i Eurovision Song Contest.

Oppladningen frem mot ESC har ikke vært helt som Norges representant selv hadde ønsket, da hun har måttet avlyse reiseplaner, intervjuer og promoaktivitet knyttet til musikkonkurransen.

Agnete har tidligere vært åpen om sin mentale helse. Hun erkjenner at det er disse problemene som ligger til grunn for avlysningene, men ønsker ikke å kommentere situasjonen ytterligere. Hun sier følgende til NRK:

– Jeg setter stor pris på all interesse rundt min deltakelse i Eurovision, men akkurat nå er mitt eneste fokus å gjøre det jeg elsker mest, nemlig å synge og stå på scenen. Jeg ber om forståelse for at jeg må prioritere dette nå.

Fokuserer på musikken

Agnete har selv valgt å ta kontroll på situasjonen ved å begrense sin aktivitet under Eurovision. I praksis innebærer dette at hun i utgangspunktet ikke vil delta på sammenkomster og presseaktiviteter som artistene vanligvis deltar på i dagene fram mot semifinalen.

Stig Karlsen

Delegasjonsleder for Norge, Stig Karlsen.

Foto: NRK

– Agnete er veldig klar for å reise til Stockholm, men for at hun skal kunne ha fullt fokus på musikken og det showet hun skal levere på scenen, vil hun prioritere sang- og sceneforberedelser foran alt annet, sier delegasjonsleder Stig Karlsen.

Det er en livslang drøm for Agnete å stå på scenen under verdens største musikkshow, og artisten understreker at hun gleder seg til å reise.

– Jeg er helt overveldet over all interesse og støtte jeg har opplevd etter seieren i MGP-finalen. Nå vil jeg bare komme i gang og levere mitt aller beste for Norge, sier 21-åringen.

Full støtte fra management og delegasjon

Stein Vanebo og Espen Nystad utgjør Agnetes management og har følgende å si:

– Agnete er en reflektert, erfaren og profesjonell jente med solid innsikt i hva som fungerer best for henne når hun skal prestere optimalt. Derfor er det vår oppgave å støtte henne og tilrettelegge for at hun kan fokusere mot det aller viktigste i ESC, nemlig de tre minuttene på skjermen 12. mai, sier de.

Karlsen i den norske delegasjonen støtter dem i dette.

– Alle vi som reiser til Stockholm er samstemt innstilt på å gi all støtte som kreves for å ta seieren hjem. Og la det ikke være noen tvil - Agnete er med for å vinne Eurovision!