NRK Meny
Normal

Lene Marlin med støtteerklæring til Agnete

«Gå på, og vis tvilerne. Vis dem styrken i deg, og stemmen din!» skriver Lene Marlin på sin Facebook-side. Meldingen er adressert artistkollega Agnete Johnsen.

Lene Marlin

Lene Marlin Pedersen er en norsk artist og låtskriver. Hun slo igjennom i Norge med låta «Unforgivable sinner» i 1998.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

«... Det sitter en jente i Stockholm som jeg føler så med akkurat nå. Flinke, modige Agnete! Det hun gjør er så bra, og så riktig. Hun stenger all støyen ute, som best hun kan. Hun tar hensyn til seg selv, og sparer på kreftene sine.»

Norges Eurovision-håp har den siste tiden fått mye oppmerksomhet i media fordi hun har valgt å holde seg helt borte fra presseaktivitene og intervjuer i forkant av semifinalen i Eurovision Song Contest som går av stabelen i kveld.

Nå får hun støtte av Lene Marlin, som også har slitt psykisk.

Agnete Johnsen framfører låten "Icebreaker"

Agnete Johnsen har vært åpen på at hun ikke kom til å stille opp på intervjuer i forkant av semifinalen i dag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

«Vi kan ikke ”time” de kjipe øyeblikkene sånn at de kommer når det passer oss. Og andre. De følger ikke sendeskjemaet til TV-kanalene eller en deadline til en avis. De kommer litt fra siden. Av og til snikende, av og til som et hardt slag i ansiktet.» skriver Lene Marlin videre.

Ba om forståelse

– Jeg setter stor pris på all interesse rundt min deltakelse i Eurovision, men akkurat nå er mitt eneste fokus å gjøre det jeg elsker mest, nemlig å synge og stå på scenen. Jeg ber om forståelse for at jeg må prioritere dette nå, sa til Agnete til NRK sist uke.

Lene Marlin skrev høsten 2014 en kronikk om hvordan hun etter sitt musikalske gjennombrudd slet med psykiske problemer og på et tidspunkt forsøkte å ta sitt eget liv. I tiden etterpå gikk hun ut i media og forklarte nærmere hva hun har slitt med, og oppfordret andre til å være ærlige hva de går igjennom.

NRK har ikke lykkes med å få tak i Agnetes manager for en kommentar.