NRK Meny
Normal

– Å stå på scenen er terapi for meg

I kveld er det klart for finalen i Melodi Grand Prix 2016. Finalist Agnete forteller at de tre minuttene på scenen blir det mest personlige hun har gjort i sin karriere.

Agnete

Agnete skal synge låta «Icebreaker» i kveldens Melodi Grand Prix-finale.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

– Jeg kan ha en dag hvor jeg er veldig langt nede, men så går jeg opp på scenen og tar tak i den mikrofonen og det er som om alt det vonde slipper taket. Det er faktisk så konkret, sier Agnete Johnsen.

I kveld avslutter hun MGP-finalen i Oslo Spektrum med låta «Icebreaker». En personlig låt til en nær venninne som sliter med depresjon og stunder hvor hun er langt nede. Ikke ulikt Agnete selv.

– Det er veldig sterkt å stå der å synge denne låta når jeg vet at hun sitter i salen. Vi har begge slitt psykisk og hjulpet hverandre gjennom tøffe stunder, sier hun.

– De tre minuttene på scenen blir det mest personlige jeg har gjort i karrieren min, sier hun.

Vinnerskalle

Da årets MGP-låter ble sluppet, var et samlet pressekorps raskt ute med å peke på Agnete som forhåndsfavoritt, og trakk fram hennes vinnerskalle som en avgjørende faktor.

– Når jeg først gjør noe, går jeg inn i det med alt jeg har. Jeg er så utrolig takknemlig for å få lov til å drive med dette, så da er det selvfølgelig alt eller ingenting, sier hun.

Artisten kan se tilbake på en MGPjr-seier, en «Skal vi danse»-seier, en andreplass i MGP fra 2011 og en andreplass i Stjernekamp.

– Jeg er nok mer målretta enn mange andre.

The BlackSheeps

I 2011 kom Agnete og resten av medlemmene i The Blacksheeps på andre plass i MGP. I står Agnete der aleine.

Foto: Øystein Sanne, NRK

– Finner roen med Lars Monsen-program

I oppkjøringa mot finalen innrømmer Agnete å ha kjent på nervene og presset.

– Jeg blir ikke nødvendigvis nervøs av at andre anser meg som favoritt, men når jeg ser hvor flinke de ni andre finalistene er, sier hun.

Hun forteller at hun jobber mye med å snakke seg selv opp når hun blir usikker.

Agnete

Agnete kjenner på nervene før kveldens finale.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

– Jeg bruker mye tid på å fortelle meg selv at jeg kan det jeg driver med, men er samtidig veldig opptatt av å være jordnær og ydmyk, sier hun.

Agnete forteller at hun har slitt med å sove godt de siste to ukene før finalen, men at hun har funnet en god løsning for å få tida til å gå.

– Jeg ligger i hotellsenga her i Oslo og ser på Lars Monsen på dataen. Det gjør at hjemlengselen til Finnmark blir mindre, og det gir meg en ro samtidig som jeg blir litt sånn «se hva han får til da, Agnete, da kan du også», ler hun.

Finalen ser du direkte på NRK1 klokka 20.55 i kveld.

82
dager
18
timer
19
minutter
52
sekunder
Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold