– Her vil jeg jobbe

Filetarbeider Hege Guldbjørnsen, vil kjempe for arbeidsplassen sin i Mehamn i Finnmark. I dag er hun med i kystopprøret som skal demonstrere utenfor Stortinget.

Hege Guldbjørnsen.

Hege Gulbjørnsen vil veldig gjerne fortsette som filetarbeider ved Norway Seafoods i Mehamn.

Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

– Jeg håper at vi når fram med det budskapet vi har og at vi vinner fram med kravet om at arbeidplassene skal bestå, sier Guldbjørnsen.

Hun jobber som filetarbeider på Norway Seafoods anlegg i Mehamn, som Aker-konsernet har varslet at de vil nedlegge.

– Super arbeidsplass

I overkant av 20 personer jobber ved Norway Seafoods fiskefabrikk i Mehamn. Guldbjørnsen setter stor pris på sine kollegaer og sparer ikke på superlativene når hun skal beskrive arbeidsplassen sin.

– Det er fantastisk å jobbe på Norway seafood-anlegget i Mehamn fordi vi er en så sammensveiset gjeng, sier hun.

Filetarbeidere i Mehamn.

Det er i dag i overkant av 20 ansatte ved Norway Seafoods anlegg i Mehamn. Selskapet har varslet at anlegget skal legges ned.

Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

– At det går an

Beskjeden om at selskapet planlegger å legge ned virksomheten i Mehamn har gått hardt inn på henne. Hun forstår ikke at det skulle være nødvendig.

– Jeg synes at det er ganske utrolig, her er det bare litt over en halvtimes kjøring med båt så er man ute på fiskefeltet, det har vært en tung tid, legger hun til.

Optimist

Kystopprøret, som startet i Mehamn i februar, har de siste dagene fått mye oppmerksomhet også i riksmedia.

Med den bebudede aksjonen utenfor Stortinget håper Guldbjørnsen at myndighetene vil sørge for at fiskeriarbeidsplasser vil bestå.

– Jeg har tro på at vi vil nå fram med vårt budskap, jeg håper i all fall at det nytter, for jeg er så inderlig glad i jobben min, sier hun.

Mehamn, Nordkynhalvøya, Gamvik kommune.

Mehamn ligger på Nordkynhalvøya i Gamvik kommune. De som bor her mener de bor midt i matfatet, og har ingen forståelse for at Røkke vil legge ned Norway Seafoods-anlegget.

Foto: Nils henrik Måsø. / NRK