Hopp til innhold

Tilbakeviser påstander om lakselus

Det norske lakseselskapet Marine Harvest tilbakeviser påstandene om lakselus i sine oppdrettsanlegg i Canada.

Et av lakseanleggene til Marine Harvest.

Et av lakseanleggene til Marine Harvest.

Foto: marineharvest.com

Kommunikasjonsdirektør Jørgen Christiansen i Marine Harvest reagerer på NRK Sámi Radios oppslag om skadevirkningene av lakseoppdrett i British Columbia i Canada.

Han sier at anleggene har blitt plaget med lakselus, men at dette nå er under kontroll.

– Godt dokumentert

Christiansen mener at informasjonen fra oppdrettsmotstanderne i Canada ikke holder mål.

– Når du først gjengir påstandene fra Pure Salmon Campaigns (PSC) hadde det vært fint om du også gjenga hva canadiske myndigheter sier om dette temaet. Canadiske myndigheter er svært klare i sin tilbakevisning av påstandene fra Pure Salmon Campaign, skriver Jørgen Christiansen i en e-post til redaksjonen.

Christiansen viser til en nettside som canadiske myndigheter har laget (ekstern lenke), hvor det redegjøres for situasjonen med tanke på lakselus i lakseoppdrettsnæringen i Canada.

Det fortsetter å være mye feilinformasjon i sirkulasjon om lakselus og dens innvirkning på oppdrett og villaksbestanden i British Columbia.

Fisheries and Oceans Canada om lakselus

– Havforskningsinstituttet har for øvrig sett igjennom den kampanjefilmen PSC benytter (”Farmed salmon exposed”), og gitt tydelige kommentarer på hvordan PSC argumenterer, opplyser Christiansen.

– Åpen dialog med urfolk

Kommunikasjonsdirektøren i Marine Harvest mener også at selskapet har et godt forhold til urfolkene i British Columbia.

– Når det gjelder forholdet til First Nations i British Columbia så har vi en åpen dialog med det store flertallet av disse i de områdene vi driver vår virksomhet. Flertallet av First Nations i disse områdene støtter oppdrettsnæringen, hevder Jørgen Christiansen.

Christiansen mener at laksenæringen absolutt er en bærekraftig næring og at dette er godt dokumentert.

– For øvrig finner du grundig omtale av vårt arbeid med bærekraft i vår internasjonale bærekraftrapport. Dette er for øvrig den første og eneste slike rapporten i vår næring globalt, argumenterer Jørgen Christiansen og viser til selskapets egen rapport Sustainability Report 2008 (ekstern lenke).

Korte nyheter