Riot police disperse LGBT rights activists as they try to gather for a pride parade in central Istanbul
Foto: Murad Sezer / Reuters

Tyrkia

 • Wikipedia-forbod oppheva i Tyrkia

  I Tyrkia har ein domstol heva forbodet mot nettleksikonet Wikipedia, melder AFP. Nettbrukarar i Ankara og Istanbul melder onsdag kveld om at det er mogleg å gå inn på Wikipedia. Tyrkia har blokkert nettstaden sidan 2017.

 • Tyrkisk nyheitsbyrå ransaka

  Det tyrkiske statlege nyheitsbyrået Anadolu skal ha blitt ransaka i går i hovudstaden i Egypt, Kairo, melder nyheitsbyrået sjølv på Twitter onsdag. Fire tilsette i byrået, ein av er tyrkisk statsborgar, skal ha blitt bortførte av egyptisk politi.

 • Tyrkia sender fremmedkrigere hjem

  Tyrkia har deportert to nederlandske fremmedkrigere til sitt hjemland som ledd i planene om å sende utenlandske IS-krigere ut av landet. Hittil har Tyrkia foretatt 112 deportasjoner.

 • Erdogan avduka Tyrkias nye elbilar

  Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan viste fredag fram dei nye elbilane TOGG, i håp om at det blir landets første innenlandsproduserte bil. Under seremonien viste presidenten fra SUV- og sedanmodellane til den elektriske bilen.

  Turkey Automobile
  Foto: AP
 • Seks journalister terrordømt

  Seks tyrkiske journalister er dømt til fengsel i 2-3 1/2 år for brudd på landets terrorlover. De dømte jobber for dagsavisen Sozcu. Avisa anklages for koblinger til gruppa myndighetene mener sto bak kuppforsøket i 2016, skriver nyhetsbyrået AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no