Riot police disperse LGBT rights activists as they try to gather for a pride parade in central Istanbul
Foto: Murad Sezer / Reuters

Tyrkia

 • Jordskjelv vest i Tyrkia

  Et jordskjelv med styrke 6,4 har rystet det vestlige Tyrkia, melder Reuters. Skjelvet onsdag morgen hadde en dybde på 11 kilometer og rammet rundt åtte kilometer sør for byen Acipayam i provinsen Denizli, ifølge EMSC.

 • Ordkrig mellom Erdogan og Netanyahu

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Israels statsminister Benjamin Netanyahu har havnet i en ny ordkrig. – Hør her, Netanyahu. Oppfør deg. Du er en tyrann. En tyrann som slaktet et sju år gammelt palestinsk barn, sa Erdogan i Ankara onsdag.

 • USA vil droppe handelsavtalar

  USA meiner at India og Tyrkia ikkje lenger kvalifiserer til å å behalde handelsstatusen med fortrinnsrett dei har fått via det internasjonale GSP-systemet. – India gir ikkje god nok tilgang til marknaden sin og Tyrkia er godt nok økonomisk utvikla.

 • 52 IS-mistenkte tatt i Tyrkia

  Tyrkiske myndigheter har pågrepet 52 personer som mistenkes for å være IS-medlemmer, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu. IS har fått skylden for en rekke terrorangrep i Tyrkia, inkludert et angrep som kostet 102 menneskeliv i 2015.

 • Mer enn tusen arrestert i Tyrkia

  Tyrkia har arrestert over 1100 mennesker de mistenker har tilknytning til den islamske Hizmet-bevegelsen, ledet av Fetullah Gulen. Bevegelsen er anklaget for å stå bak et kuppforsøk i Tyrkia i 2016, melder CNN i Tyrkia.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no