Hagia Sofia i Instanbul
Foto: OZAN KOSE / AFP / NTB Scanpix

Tyrkia

 • Ber Tyrkia undersøke påstått tortur

  Human Rights Watch har bede tyrkiske styresmakter etterforske «alvorlege overgrep» som angiveleg har blitt utførte av politi og borgarvern mot 14 personar dei to siste månadane. Dette skal blant anna gjelde valdelege arrestasjonar og vald i varetekt.

 • Tyrkia vil regulere sosiale medium

  Tyrkia har vedteke ei kontroversiell lov som gir parlamentet meir kontroll over sosiale medium, melder nyheitsbyrået Anadolu til AFP. Under den nye lova kan selskap som Facebook og Twitter få bøter dersom dei nektar å fjerne noko av innhaldet sitt.

 • Stoggar omstridt leiting

  Tyrkia har stogga leitinga etter olje og gass aust i Middelhavet og ber om samtalar med Hellas, som har vorte provosert av den tyrkiske aktiviteten. Presidenten i Tyrkia ynskjer ei konstruktiv line som vil seie at aktiviteten vert mellombels stogga.

 • Kommunistar dømd til fengsel

  Ti personar med tyrkisk og kurdisk bakgrunn er dømd til fleire års fengsel i Tyskland for medlemskap i eit tyrkisk kommunistparti som tyrkiske styresmakter reknar som ei venstreradikal terrorgruppe. Alle ti var tiltalt for brot på tysk terrorlov.

 • Moské må bevares som verdensarv

  Spanias utenriksminister Arancha Gonzales Laya sier det er viktig at tyrkiske Hagia Sofia bevares som en del av verdensarven, også etter at bygget nå er omgjort fra museum til moské. Det sier hun på en pressekonferanse mandag.

  Hagia Sofia sett fra hotellterrassen.
  Foto: Nina Skurtveit / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no