Syklist med maske ved Brandenburger Tor i Berlin.
Foto: Odd Andersen / AFP

Tyskland

Oppsummert

Forbundsrepublikken Tyskland er Europas viktigste industriland og et sentralt medlem i EU. Forbundskansler Angela Merkel (CDU) har varslet at hun ikke tar gjenvalg som partileder og regjeringssjef i 2021.

 • Merkel og Biden i møte

  Angela Merkel og Joe Biden møtte hverandre for en prat på siden av G7-toppmøtet i Cornwall lørdag. Det var første gang de møttes ansikt til ansikt.

  På grunn av koronapandemien har Merkel og Biden ikke kunnet møte hverandre ansikt til ansikt før nå. Men Merkel, som går av som forbundskansler senere i år, skal etter planen besøke Biden i Washington i midten av juli.

 • Tyskland hever reiserestriksjoner

  Tyskland åpner opp for reiser til land med færre nye koronasmittede enn 50-200 per 100.000 innbyggere per uke fra 1. juli. D

  Dermed kan tyske bobilturister kanskje bli å se igjen på norske veier i sommer.

  Restriksjonene fortsetter imidlertid ved hjemkomst fra land der nyere virusvarianter sirkulerer, som Storbritannia og India.

 • Merkel møter Biden 15. juli

  Tysklands statsminister Angela Merkel skal besøke Det hvite hus og president Joe Biden 15. juli. Ifølge pressetalsperson Jen Psaki i Det hvite hus er koronapandemien og klimaendringene blant temaene som skal diskuteres på møtet.

 • Tysk økonomi henter seg inn

  Tysklands økonomi er i ferd med å hente seg inn igjen etter pandemien og kan vente seg et stort oppsving i år, ifølge den tyske sentralbanken.

  Europas største økonomi kan allerede i sommer være på nivåer på linje med før pandemien.

 • EU åpner sak mot Tyskland

  EU ser alvorlig på at den tyske forfatningsdomstolen i fjor satte til side en dom fra EU-domstolen om Den europeiske sentralbankens obligasjonskjøp.

  EU-kommisjonen har derfor sendt en formell note til Tyskland for å «brudd på grunnleggende prinsipper i EU-retten». Tyskland har to måneder på seg til å svare og unngå at saken havner i EU-domstolen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no