Syklist med maske ved Brandenburger Tor i Berlin.
Foto: Odd Andersen / AFP

Tyskland

 • Tiltala for svindel

  I Tyskland er tre tidlegare styremedlemmer hjå bilprodusenten Audi tiltala for svindel. Saka dreier seg om juks med tala for kor mykje klimagassar bilane slepp ut. Frå før er den tidlegare Audi-sjefen Rupert Stadler tiltalt i saka.

 • Lufthansa tapte 16 milliardar

  Det tyske flyselskapet Lufthansa tapte ein sum som svarar til 16 milliardar kroner i andre kvartal. Toppsjefen i selskapet seier at dei ikkje forventar at etterspurnaden kjem tilbake til nivåa før koronakrisa, før i 2024.

 • Over 1000 nye smittede i Tyskland

  Tallet på koronasmittede i Tyskland steg med 1045 onsdag, til 213.000, ifølge Robert Koch-instituttet. Sju er døde siste døgn, noe som bringer dødstallet opp i 9175.

 • Vedgjekk drap på politikar

  I Tyskland vedgjekk ein høgreekstrem mann i retten i dag å ha drepe ein politikar i fjor. Walter Lübcke, som var for å busetja flyktningar i Tyskland, vart drepen i juni i fjor. Påtalemakta meiner motivet var rasisme og framandfrykt.

 • Berlins sexindustri åpner gradvis

  Den tyske hovedstaden Berlin åpner gradvis for salg av sex igjen, men med strenge smitteverntiltak for å hindre spredning av koronavirus. Det har vært forbud mot salg av sex i byen siden midten av mars på grunn av pandemien.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no