Hopp til innhold
Donald Trump og Recep Erdogan
Foto: Kevin Lamarque / Reuters

Forholdet Tyrkia – USA

Oppsummert

USA har innført sanksjoner mot Tyrkia i et forsøk på å få løslatt en amerikansk pastor som er anklaget for å ha støttet kuppforsøket for to år siden. Tyrkia har svart med høy toll på amerikanske importvarer.

 • Erdogan forventer møte med Biden

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han forventer å ha et møte med USAs president Joe Biden på siden av FNs klimatoppmøte COP26. Der sier Erdogan at han vil ta opp Tyrkias rolle i F-35-programmet.

  USA fjernet Nato-landet Tyrkia fra det felles programmet for å produsere F-35-jagerfly i 2019 etter at tyrkerne kjøpte russiske S-400-luftvernsystemer.

  (NTB)

 • Erdogan advarer Biden

  Tyrkias president Recep Erdogan advarer USAs president Joe Biden om at forholdet mellom landene kan skades, etter Bidens uttalelse om at armenerne ble utsatt for folkemord. Hendelsene som startet i 1915 kostet trolig 1,5 millioner armenere livet.

 • Biden anerkjenner folkemord

  USA sin president Joe Biden anerkjenner at armenarane blei utsett for eit folkemord i Det osmanske riket for rundt 100 år sidan. Tyrkia avviser at Det osmanske riket gjorde seg skuldig i folkemord, og avgjerda er venta å vekkja sterke reaksjonar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no