Khaled Mashaal
Foto: NADER DAOUD / Ap

Hamas

Oppsummert

Hamas er en palestinsk politisk og paramilitær gruppe. Organisasjonen er ledet av Khaled Mashaal. Hamas har sterkest oppslutning på Gazastripen

 • Komiker dømt av Hamas

  En militærdomstol styrt av Hamas har dømt den 32 år gamle komikeren Aadel al-Mashwakhi til 18 måneders fengsel, etter at han spilte inn en narrevideo av en halshogging i IS-stil. Videoen er laget for å gjøre narr av sharialovgivning, ifølge DPA.

 • Hamas vil stanse brannballonger

  Hamas har utplassert styrker langs grensen mellom Gazastripen og Israel for å hindre at det sendes brannballonger over grensen, melder DPA. Tiltakene iverksettes samtidig som Israel har truet med en ny offensiv om de brennende objektene ikke stanses.

 • Nye israelske angrep mot Hamas-mål

  Det israelske militæret har bombet flere Hamas-mål på Gazastripen samtidig som det har blitt avfyrt flere hjemmelagde raketter fra Gazastripen mot Israel. Det er så langt ikke meldt om personskader, verken på palestinsk eller israelsk side av grensen

 • Setter Hamas-leder på terrorliste

  USA setter Hamas-lederen Ismail Haniyeh på sin terrorliste og innfører sanksjoner mot ham. "Haniya har nære forbindelser til Hamas' militære fløy og har støttet væpnet kamp mot sivile», heter det i kunngjøringen fra USA.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no