Terrorberedskap

Oppsummert

Stortinget har vedteke sterk kritikk mot regjeringa for dårleg sikring av potensielle terrormål. Såkalla «objektsikring» inneber trygging av samfunnsviktige og skjermingsverdige bygningar og infrastruktur. Manglane har vore påpeikt sidan 2011.

 • Støre saknar orsaking frå Solberg

  Erna Solberg har ikkje kommentert den sterke kritikken Stortinget har retta mot regjeringa i samband med objektsikring, meiner Ap-leiar Jonas Gahr Støre. – Vi må erkjenne at statsministeren ikkje beklagar, sa Støre frå talarstolen på Stortinget.

 • Solberg tar selvkritikk

  Statsminister Erna Solberg tar selvkritikk på at informasjonen til Stortinget om objektsikring burde vært kommunisert tidligere, tydeligere og mer samlet. – Jeg vil understreke fra Stortingets talerstol, at jeg tar selvkritikk for dette, sa hun.

 • Mener statsministeren bør beklage

  Statsminister Erna Solberg bør beklage at regjeringen ikke har gjort jobben med å terrorsikre viktige bygg og infrastruktur, mener kontrollkomiteens leder Dag Terje Andersen (Ap). – Hun burde beklage, for det har hun ikke gjort, sier han til NTB.

 • Rødgrønn mistillit om terrorsikring

  Senterpartiet, Arbeiderpartiet og SV har konkludert med at regjeringen har forsømt arbeidet med objektsikring, og vil fremme mistillitsforslag mot regjeringen. Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité avgir sin innstilling i saken torsdag.

Sikring av landet - høringen
Innnrømmer at hun ga Stortinget et feilaktig inntrykk. Statsminister Erna Solberg svarer på spørsmål fra SVs Torgeir Knag Fylkesnes.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no