Terrorberedskap

Oppsummert

Stortinget har vedteke sterk kritikk mot regjeringa for dårleg sikring av potensielle terrormål. Såkalla «objektsikring» inneber trygging av samfunnsviktige og skjermingsverdige bygningar og infrastruktur. Manglane har vore påpeikt sidan 2011.

 • TV 2: Pågrepet for terrorfinansiering

  To personer bosatt i Bærum ble onsdag pågrepet av PST for terrorfinansiering, melder TV 2. En av dem skal ha nær tilknytning til en fremmedkriger som dro til Syria.

 • Kallmyr på plass i nytt helikopter

  Politidirektør Benedicte Bjørnland og justisminister Jøran Kallmyr (Frp) fikk tirsdag en prøvetur med et av politiets nye helikoptre. Kallmyr sier til NTB at de tre nye Leonardo-helikopterne vil bedre terrorberedskapen. Foreløpig er bare to kommet.

  Jøran Kallmyr i nytt politihelikopter
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Støre saknar orsaking frå Solberg

  Erna Solberg har ikkje kommentert den sterke kritikken Stortinget har retta mot regjeringa i samband med objektsikring, meiner Ap-leiar Jonas Gahr Støre. – Vi må erkjenne at statsministeren ikkje beklagar, sa Støre frå talarstolen på Stortinget.

 • Solberg tar selvkritikk

  Statsminister Erna Solberg tar selvkritikk på at informasjonen til Stortinget om objektsikring burde vært kommunisert tidligere, tydeligere og mer samlet. – Jeg vil understreke fra Stortingets talerstol, at jeg tar selvkritikk for dette, sa hun.

Sikring av landet - høringen
Innnrømmer at hun ga Stortinget et feilaktig inntrykk. Statsminister Erna Solberg svarer på spørsmål fra SVs Torgeir Knag Fylkesnes.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no