Kulehull i vindu der én politimann ble drept og to skadet.
Foto: Filip Huygens / NRK

Terror i Europa

Oppsummert

Ifølge Europol er 68 personer drept i terror i EU i 2017. Dette er en nedgang i antallet drepte i terror, men antall jihadist-inspirerte angrep er mer enn doblet.

 • Fortsatt stor terrorfare i EU

  Terrorfaren i EU er forstatt stor, til tross for at IS er i kraftig tilbakegang både i Irak og Syria. Det melder Europol. I 2017 falt antall drept i terror i EU til 68 personer. Men antall jihadist-inspirerte angrep ble mer enn doblet.

 • Få blir terror-drept i Vest-Europa

  De fleste som blir drept i terrorangrep i verden, dør andre steder enn i Vest-Europa. I fjor ble nærmere 35.000 mennesker i terroraksjoner i verden,, men under én prosent av dem – 238 – ble drept i Vest-Europa, viser en oversikt.

 • USA advarer mot terror i Europa

  Amerikansk UD advarer amerikanere mot terrorangrep i Europa under jule- og nyttårsfeiringen. I uttalelsen heter det at de har pålitelig informasjon som indikerer at IS og al-Qaida planlegger angrep i Europa i tiden rundt årsskiftet.

 • – Terrortrusselen i Europa kan øke

  Å nedkjempe IS i Syria vil ikke føre til at terrortrusselen i Europa går ned. Tvert imot, tror terrorforsker Magnus Ranstorp. – Dersom den ytterliggående islamistgruppa IS kollapser i Syria, vil det bety at mange IS-folk vender tilbake til Europa, sier han.

 • Angripere med psykiske problemer

  35 prosent av dem som utførte massedrap på egenhånd i Europa fra 2000 til 2015, hadde psykiske problemer, viser rapport fra Europol, skriver Aftenposten. Ifølge rapporten påstår IS og al-Qaida ofte at de står bak angrep gjennomført av enkeltpersoner.

Dagen-redaktør Vebjørn Selbek om PST-møtet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no