Hopp til innhold
Østerriksk flagg
Foto: Giovanni Auletta / AP

Østerrike

 • Kunstmuseum henger bilete skeivt i klimautstilling

  Leopold museum i Wien har hengt 15 kjende bilete på skeive for å illustrere klimaendringane i utstillinga «A Few Degrees More». Utstillinga opna onsdag, og kjem etter at klimaaktivistar tømte svart væske over glaset som beskytta eit Klimt-måleri ved museet.

  – Vi ønskte å bidra til å auke merksemda rundt dei dramatiske konsekvensane klimakrisa har, seier museumsdirektør Hans-Peter Wipplinger til AFP.

  Bilde henger skeivt på kunstutsilling ved Leopold museum i Wien for å markere klimaendringer. To personer ser på bildet.
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • Meir politi i gatene etter terrortrussel i Austerrike

  Politiet i den austerrikske hovudstaden Wien har varsla at dei vil vere meir synlege i gatebildet etter at det har kome ein trussel om angrep mot kyrkjer. Dei seier dette er eit førebyggande tiltak som er vanleg i slike tilfelle. Etterretningstenesta skal ha fått informasjon om at det var planlagt eit islamistisk angrep, melder Reuters.

 • Åtte døde etter snøskred i Austerrike

  Totalt åtte personar omkom i snøskred i Austerrike i løpet av helga, opplyser det austeriske politiet. Det melder nyheitsbyrået AFP. Fem personar omkom søndag, til trass for oppfordringar om å vera forsiktige etter tre omkom som følge av snøskred på laurdag.

  Skisentera i landet er for tida travle som følge skuleferien i Wien. Samtidig er skredvarselet på nivå 4 av 5 etter fleire dagar med intenst snøfall og vind.

  P75Ww0vKOyk
  Foto: ZOOM.TIROL / AFP
 • Østerrikes tidligere visestatsminister frikjent for korrupsjon

  En ankedomstol i Østerrike har frikjent tidligere visestatsminister Heinz-Christian Strache for korrupsjonsdommen han fikk i 2021.

  Strache ble i 2021 dømt til 15 måneders betinget fengsel for å ha mottatt ulovlig partistøtte. Dommen ble anket, og tirsdag ble han frifunnet i en ankedomstol i Wien. (NTB)

 • Flere skutt på flybase i Østerrike

  En er død og en skadd etter en skyteepisode på en flybase i den østerrikske byen Wiener Neustadt, melder nyhetsbyrået APA.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no