En soldat i De syriske demokratiske styrkene står midt blant ruinene i Raqqa
Foto: RODI SAID / Reuters

Terrorgruppa IS

Oppsummert

Området som terrorgruppa Den islamske stat IS kontrollerer, krymper stadig. Koalisjonsstyrker har gjenerobret viktige byer i både Syria og Irak. De USA-støttede styrkene blant annet tatt byen Raqqa i Syria, omtalt som IS hovedsete de siste årene.

 • – Kurdiske styrker torturerer barn

  Kurdiske sikkerhetsstyrker i Nord-Irak har torturert barn for å få dem til å tilstå tilknytning til IS, ifølge Human Rights Watch. Flere av guttene organisasjonen har snakket med sier at torturen først tok slutt da de tilsto tilknytning.

 • Barn av IS-mødre sendt til Russland

  30 russiske barn av mødre som sitter fengslet i Irak for å ha tilhørt IS, kom søndag til Moskva fra Bagdad. Fedrene til barna er trolig drept i krigen, sier en russisk diplomat i Bagdad. 24 av de 30 barna fra Dagestan, mens tre er fra Tsjetsjenia.

 • Drusiske gisler befridd fra IS

  De 19 gjenværende drusiske gislene som ble tatt til fange av IS i Syria i sommer er løslatt. Ifølge statlig syrisk media ble de befridd i en militæraksjon. IS-medlemmene som holdt gislene ble drept i kampene. Rundt 30 ble tatt til fange i sommer.

 • FN: IS står bak 200 massegraver

  IS har etterlatt seg over 200 massegraver i Irak med opptil 12.000 ofre, ifølge FN. Massegravene kan inneholde viktige bevis på at det er begått krigsforbrytelser, og FN frykter at man kan finne enda flere massegraver i tiden fremover.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no