IS-flagg
Foto: MURAD SEZER / Reuters

Terrorgruppa IS

Oppsummert

De syriske demokratiske styrkene sier de har beseiret terrorgruppen IS i landsbyen Baghouz i Syria. Landsbyen skal ha vært det siste IS-kontrollerte området. Mange IS-kvinner med barn har overgitt seg til de USA-støttede kurderne i den siste tiden.

 • IS-topp skal være tatt i Jemen

  Spesialstyrker fra Saudi-Arabia tok tidligere i juni til fange lederen av IS' jemenittiske fløy. Det sier en talsmann for den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen, ifølge AFP. Flere andre medlemmer av den islamistgruppa skal også ha blitt tatt.

 • Tyrkia utviser IS-medlemmer

  Frankrike henter hjem tre personer som skal ha vært medlem av terrorgruppa IS, samt ni barn av IS-medlemmer. Det opplyser en kilde til nyhetsbyrået AP. De 12 befinner seg nå i Tyrkia, som nå utviser IS-medlemmene.

 • IS hevder å være i Mosambik

  IS har for første gang hevdet å være involvert i et opprør i Mosambik, ifølge nettstedet SITE, som overvåker jihadisters aktivitet over hele verden, melder NTB. Det islamistiske opprøret i provinsen Cabo Delgado, nord i landet, startet i 2017.

 • Barn og kvinner returnert til USA

  To amerikanske IS-kvinner og deres ialt seks barn er returnert fra Syria til USA, opplyser en talsmann for de de kurdiskkontrollerte områdene i Nord-Syria. De ble returnert på forespørsel fra amerikanske myndigheter, melder AFP, ifølge NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no