IS-flagg
Foto: MURAD SEZER / Reuters

Terrorgruppa IS

Oppsummert

De syriske demokratiske styrkene sier de har beseiret terrorgruppen IS i landsbyen Baghouz i Syria. Landsbyen skal ha vært det siste IS-kontrollerte området. Mange IS-kvinner med barn har overgitt seg til de USA-støttede kurderne i den siste tiden.

 • IS sier de står bak angrep

  Terrorgruppen IS sier via sitt eget nyhetsbyrå at de drepte eller skadet over 40 nigerianske soldater i den nord-østlige delstaten Borno i Nigeria. Det melder Reuters.

 • Tiltalt for kjøp av droner til IS

  Tre menn i Danmark er tiltalt for å ha kjøpt inn droner og avansert kamerautstyr som skulle brukes av IS under kamphandlinger i Syria. Det er statsadvokaten i København som har tatt ut tiltalen. De tre mennene er alle i 30-årene.

 • Skal ha blitt drept i Al Hol-leiren

  En kvinne skal ha blitt drept i Al Hol-leiren i Syria for ikke å ha fulgt reglene til IS, skriver Sveriges Radio. Leirledelsen har blitt fortalt at kvinnen ble mishandlet til døde som straff for ikke å følge IS-kvinnenes regler.

  FILE PHOTO: Women walk through al-Hol displacement camp in Hasaka governorate
  Foto: Ali Hashisho / Reuters
 • IS-topp skal være tatt i Jemen

  Spesialstyrker fra Saudi-Arabia tok tidligere i juni til fange lederen av IS' jemenittiske fløy. Det sier en talsmann for den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen, ifølge AFP. Flere andre medlemmer av den islamistgruppa skal også ha blitt tatt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no