Hopp til innhold
En mann veiver med et flag i Sevilla
Foto: CRISTINA QUICLER / AFP

Spania

 • Fire såret etter skyting på nattklubb i Madrid

  Ingen er drept, men fire skal være såret etter at det ble skutt på en nattklubb i Madrids forsteder mandag morgen.

  To av de sårede skal ha blitt truffet av skudd, og tilstanden for en av de sårede er kritisk, skriver den offentlige TV-kanalen Telemadrid.

  Flere av de sårede skal også ha blitt knivstukket.

  Angriperne skal ha flyktet i biler etter skytingen på Caña Brava-nattklubben klokka 6.15 mandag morgen.

 • Spania kaller inn Irans ambassadør på teppet

  Spania har innkalt den iranske ambassadøren i Madrid på teppet for å overbringe en protest mot håndteringen av den seneste protestbølgen i landet.

  Flere titall demonstranter er meldt drept i iranske byer etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i politiets varetekt. Hun ble pågrepet for feil bruk av hijab.

  Protestene har snart vart i to uker, men nå truer iranske myndigheter med enda hardere tiltak.

  Den spanske regjeringen anklager iranske myndigheter for å undertrykke protestene og for brudd på kvinners rettigheter.

  Demonstrasjoner i Iran
  Foto: AP
 • Shakira må møte i retten

  En spansk domstol har beordret den colombianske artisten Shakira til å møte i retten tiltalt for skatteunndragelse. Det er ikke bestemt når hun må møte i retten., skriver nyhetsbyrået AFP.

  Påtalemyndigheten sa i juli at de vil kreve en fengselsstraff på mer enn åtte år mot artisten, etter at hun ikke ville inngå et forlik med spanske myndigheter.

  Shakira
  Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters
 • Nasjonalpark i Spania har tørket ut

  Den spanske nasjonalparken Doñana i Sør-Spania har tørket ut, opplyser spanske medier. Årsaken er overdreven bruk av vann til jordbærmarker og turiststeder.

  Grunnvannet i parken har sunket drastisk de siste årene på grunn av brønner som bruker store mengder vann, ifølge miljøorganisasjoner.

  Vannet brukes til å forsyne turister og landbruk, og i år er det også brukt mye vann i forbindelse med hetebølgene som har rammet Spania gjennom sommeren.

  Tidligere i år konkluderte EU-domstolen med at Spania ikke har tatt godt nok vare på Doñana, og derfor har landet delvis skyld i forringelsen av nasjonalparken. (NTB)

 • Jente døde etter å ha blitt truffet av kjempehagl i Spania

  En 20 måneder gammel jente døde etter å ha blitt truffet av et kjempehagl under en storm nordøst i Spania tirsdag.

  – Det haglet bare i 10 minutter, men det var 10 minutter med terror, forteller Carme Vall som sitter i byrådet i La Bisbal de l'Emporda.

  Haglene målte opptil 11 centimeter og den lille jenta ble truffet i hodet. Hun ble fraktet til sykehus i Girona, men ble erklært død natt til onsdag.

  Ifølge meteorologene i Catalonia har det ikke vært målt større hagl i området på 20 år. Spansk TV har vist bilder av biler med knuste frontruter og bulker i taket, og vinduene i kirken i La Bisbal de l'Emporda ble også knust i stormen. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no