Hopp til innhold
En mann veiver med et flag i Sevilla
Foto: CRISTINA QUICLER / AFP

Spania

 • Tenåring angrep lærere og elever med kniv i Spania

  En 14-åring skal ha angrepet to lærere og to klassekamerater med kniv i den spanske byen Jerez de la Frontera sør for Sevilla i Spania.

  Ifølge lokalavisen Diario de Jerez skjedde knivstikkingen like etter skolestart torsdag morgen.

  En lærer skal ha blitt stukket i øyet, mens en annen lærer og to elever har pådratt seg skader i ulikt omfang, ifølge avisen.

  Det skal være store politistyrker på stedet, samt flere ambulanser. (NTB)

 • Mann drept av okse under festival i Spania

  En mann har dødd av skadene han fikk etter å ha blitt spiddet av en okse under en festival øst i Spania.

  Hendelsen skjedde under en okseløp-festivalen i byen Pobla de Farnals i Valencia-regionen lørdag.

  – Han ble fraktet til sykehus, men døde senere av skadene, opplyser en spansk tjenestemann til nyhetsbyrået Reuters søndag.

  En annen mann ble spiddet i beinet av den samme oksen, men han er ikke livstruende skadd.

  (NTB)

 • Omfattende arrestasjoner av gjengmedlemmer i Spania

  Spansk politi har i samarbeid med Interpol slått til mot et stort antall kriminelle nettverk og arrestert 197 personer, melder politiorganisasjonen.

  Etterforskningen er delfinansiert av EU og er rettet mot nettverk som driver med narkotikahandel, hvitvasking av penger, bedrageri, korrupsjon og andre lovbrudd.

  Det omfattende etterforskningsarbeidet er fordelt på 29 separate saker. Arbeidet er blitt ledet av det spanske nasjonale politiet, men involverer så vel andre EU-land som land utenfor unionen.

  De 197 som ble arrestert fredag, er medlemmer av organiserte nettverk spredt på 34 land. Blant de arresterte er det seks høyt rangerte lederfigurer.

  (NTB)

 • Kong Felipe avlyser møte med fotballandslaget

  Det spanske kongeparet tar likevel ikke i mot det spanske landslaget i fotball, melder spanske Cadena Ser. Kong Felipe og dronning Letizia skulle ta i mot de ferske verdensmestrene 19. september, men nå er møtet fjernet fra kalenderen til kongeparet.

  Senest fredag uttalte 39 av spillerne på kvinnelandslaget at de ikke vil spille for landslaget før det blir gjort endringer i det det spanske fotballforbundet, RFEF.

 • 24.000 år gamle hulemalerier funnet i Spania

  En gruppe arkeologer har funnet over 100 hulemalerier utenfor Valencia i Spania og konkluderer med at de er minst 24.000 år gamle. Maleriene ble funnet i den 500 meter dype grotten Cueva Dones i Millares og viser blant annet hester, hjorter og ville okser.

  Selv om grotten lenge har vært et populært sted blant lokalbefolkningen og turister, ble hulemaleriene først funnet av gruppen med arkeologer fra universitetene i Zaragoza og Alicante, i samarbeid med britiske arkeologer fra universitetet i Southampton.

  Spania er det landet i verden med flest steder med paleolittiske grottekunst. De fleste stedene ligger nord i landet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no