Erkebiskopen og prester i Granada ber om tilgivelse
Foto: STRINGER/SPAIN / Reuters

Overgrep i kirken

Oppsummert

Årevis med overgrep i den katolske kirken kommer til overflaten i kjølvannet av #MeToo-kampanjen. I mange land har kirken betalt store beløp i erstatning og bedt om unnskyldning for overgrep fra prester og ansatte i kirken.

 • Paven vil konfrontere overgripere

  Pave Frans ender møtet om seksuelt misbruk i den katolske kirken med å love å konfrontere overgripere med «guds vrede», og å prioritere ofre. Det skriver AP.

 • Paven vedgår nonne-overgrep

  For første gang vedgår pave Frans at nonner blir misbrukt av prester og biskoper i den katolske kirken, og at de i et tilfelle ble holdt som sexslaver. Uttalelsen kom da paven var på vei hjem etter et besøk i Abu Dhabi tirsdag.

 • Navngir overgrepsanklagede prester

  Til sammen 286 prester og andre som er beskyldt for overgrep mot mindreårige siden 1950 er navngitt av den katolske kirken i Texas. Listen er den lengste som hittil er offentliggjort etter en knusende rapport fra en storjury i Pennsylvania i fjor.

 • Tiltalt for å skjule overgrep

  I Frankrike starter i rettssaken mot en katolske kardinalen for å ha forsøkt å skjule overgrep mot barn i den katolske kirken. Philippe Barbarin er sammen fem andre er tiltalt for å ha forsøkt å skjule overgrep, utført av presten Bernard Preynat.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no