Metoo
Foto: Bertrand Guay / AFP

#metoo

Oppsummert

Kampanjen #metoo startet etter anklager mot filmprodusenten Harvey Weinstein om seksuell trakassering av kvinner. Den har nå spredt seg til mange land hvor kvinner har stått fram og beskrevet et yrkesliv med overgrep og seksuell trakassering.

 • Svensk metoo-anklaget gir ut bok

  Svenske Fredrik Virtanen gir ut bok om metoo og voldtektsanklagene som blant annet kostet ham jobben. Den tidligere Aftonbladet-kommentatoren forteller i boken om hvordan det har vært å leve med anklagene.

  virtanen
  Foto: Tiril Mettesdatter Solvang / NRK
 • Fransk toppolitiker tapte søksmål

  Den tidligere visepresidenten i den franske nasjonalforsamlingen, Denis Baupin, tapte injuriesøksmålet han anla mot seks kvinner som anklaget ham for overgrep. Fire av kvinnene som ble frifunnet, har tidligere saksøkt ham for seksuell trakassering.

 • Google-topp fikk millionfallskjerm

  Tidligere Google-topp Amit Singhal fikk utbetalt 35 millioner dollar i sluttpakke da han i 2016 ble tvunget til å gi seg som følge av en trakasseringssak. Opplysninger om sluttpakken ble gjort kjent som en del av aksjonærenes søksmål mot selskapet.

 • 1 av 4 studenter trakassert

  En av fire studenter oppgir i en undersøkelse at de har opplevd seksuell trakassering i løpet av studietiden. De vanligste formene er verbal trakassering og uønsket berøring, klemming eller kyssing, skriver Aftenposten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no