Metoo
Foto: Bertrand Guay / AFP

#metoo

Oppsummert

Kampanjen #metoo startet etter anklager mot filmprodusenten Harvey Weinstein om seksuell trakassering av kvinner. Den har nå spredt seg til mange land hvor kvinner har stått fram og beskrevet et yrkesliv med overgrep og seksuell trakassering.

 • Opprop mot Googles eierselskap

  Mer enn 1000 ansatte i Googles eierselskap Alphabet krever at selskapet beskytter folk som varsler om seksuell trakassering på arbeidsplassen bedre. Oppropet ble lagt ut på nett fredag.

  I et åpent brev anklages gigantselskapet for å beskytte, og i noen tilfeller belønne de som er ansvarlige for seksuell trakassering, mens ofrene lider.

 • Politikere krever Cuomo-avgang

  Flertallet av politikerne i deltstatsforsamlingen i New York mener guvernør Andrew Cuomo ikke kan bli sittende etter anklagene om seksuell trakassering. Ifølge AP har 65 republikanere og 56 demokrater sagt offentlig at Cuomo bør trekke seg nå.

 • Cuomo beklager oppførsel

  New Yorks guvernør Andrew Cuomo sier at han vil samarbeide under etterforskningen, og erkjenner at oppførselen hans kunne være støtende. Cuomo er anklaget for uppassende berøring og kommentarer. Han vil ikke tre av som guvernør, ifølge Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no