Metoo
Foto: Bertrand Guay / AFP

#metoo

Oppsummert

Kampanjen #metoo startet etter anklager mot filmprodusenten Harvey Weinstein om seksuell trakassering av kvinner. Den har nå spredt seg til mange land hvor kvinner har stått fram og beskrevet et yrkesliv med overgrep og seksuell trakassering.

 • Google-topp fikk millionfallskjerm

  Tidligere Google-topp Amit Singhal fikk utbetalt 35 millioner dollar i sluttpakke da han i 2016 ble tvunget til å gi seg som følge av en trakasseringssak. Opplysninger om sluttpakken ble gjort kjent som en del av aksjonærenes søksmål mot selskapet.

 • 1 av 4 studenter trakassert

  En av fire studenter oppgir i en undersøkelse at de har opplevd seksuell trakassering i løpet av studietiden. De vanligste formene er verbal trakassering og uønsket berøring, klemming eller kyssing, skriver Aftenposten.

 • Ryan Adams avlyser turné

  Den amerikanske artisten avlyser hele sin turné i Storbritannia etter at mange fans prøvde å kvitte seg med billetter. Dette skjer i kjølvannet av påstander om at han utvekslet sexmeldinger i sosiale medier med en mindreårig jente – noe som etterforskes av FBI.

  Ryan Adams
  Foto: Dan Hallman / AP
 • Paven vedgår nonne-overgrep

  For første gang vedgår pave Frans at nonner blir misbrukt av prester og biskoper i den katolske kirken, og at de i et tilfelle ble holdt som sexslaver. Uttalelsen kom da paven var på vei hjem etter et besøk i Abu Dhabi tirsdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no