NRK Meny
Metoo
Foto: Bertrand Guay / AFP

#metoo

Oppsummert

Kampanjen #metoo startet etter anklager mot filmprodusenten Harvey Weinstein om seksuell trakassering av kvinner. Den har nå spredt seg til andre land og grupper, som i kjølvannet har stått fram og beskrevet et yrkesliv med seksuell trakassering.

 • Langeland-rettssak i desember

  Saken der tidligere professor Nils Rune Langeland har saksøkt staten, skal opp i Oslo tingrett i desember, skriver Khrono. Langeland mener Universitetet i Stavanger ga ham sparken på ulovlig grunnlag. Det er satt av fire dager til rettssaken.

 • Britisk minister går etter sex-SMS

  Ministeren for små virksomheter i Storbritannia, Andrew Griffith, går av etter at Sunday Mirror avslørte at han sendte rundt 2000 upassende SMS-er til to kvinner. Griffith sier i en uttalelse at han «vil søke profesjonel hjelp for sin oppførsel».

 • Wright: –Kjente ikke personen

  Skuespilleren Robin Wright tar avstand fra den sparkede «House of Cards»-kollegaen Kevin Spacey i et ferskt TV-intervju. – Jeg kjente ikke personen. Jeg kjente den utrolige fagmannen han er, sier Wright i et intervju med det amerikanske TV-programmet «Today». De to skal ikke ha hatt kontakt siden etterforskningen ble startet mot Spacey. – Vi var kolleger. Vi sosialiserte ikke utenfor jobben, sier Wright, som har ventet til nå med å kommentere saken (NTB).

  Claire og Frank Underwood i House of Cards
  Foto: Nathaniel E. Bell

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no