Metoo
Foto: Bertrand Guay / AFP

#metoo

Oppsummert

Kampanjen #metoo startet etter anklager mot filmprodusenten Harvey Weinstein om seksuell trakassering av kvinner. Den har nå spredt seg til mange land hvor kvinner har stått fram og beskrevet et yrkesliv med overgrep og seksuell trakassering.

 • Gambia ber kvinner anmelde overgrep

  Regjeringen i Gambia ber kvinner og jenter rapportere seksuelle overgrep begått tidligere president Yahya Jammeh. Det skjer etter at den tidligere skjønnhetsdronningen Fatou Jallow nylig stod frem i BBC og fortalte at Jammeh voldtok henne i 2015.

 • Svensk metoo-anklaget gir ut bok

  Svenske Fredrik Virtanen gir ut bok om metoo og voldtektsanklagene som blant annet kostet ham jobben. Den tidligere Aftonbladet-kommentatoren forteller i boken om hvordan det har vært å leve med anklagene.

  virtanen
  Foto: Tiril Mettesdatter Solvang / NRK
 • Fransk toppolitiker tapte søksmål

  Den tidligere visepresidenten i den franske nasjonalforsamlingen, Denis Baupin, tapte injuriesøksmålet han anla mot seks kvinner som anklaget ham for overgrep. Fire av kvinnene som ble frifunnet, har tidligere saksøkt ham for seksuell trakassering.

 • Google-topp fikk millionfallskjerm

  Tidligere Google-topp Amit Singhal fikk utbetalt 35 millioner dollar i sluttpakke da han i 2016 ble tvunget til å gi seg som følge av en trakasseringssak. Opplysninger om sluttpakken ble gjort kjent som en del av aksjonærenes søksmål mot selskapet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no