Erkebiskopen og prester i Granada ber om tilgivelse
Foto: STRINGER/SPAIN / Reuters

Overgrep i den katolske kirke

Oppsummert

Årevis med overgrep i den katolske kirken kommer til overflaten i kjølvannet av #MeToo-kampanjen. I mange land har kirken betalt store beløp i erstatsning og bedt om unnskyldning for overgrep fra prester og ansatte i kirken.

 • Kardinal Wuerl går av

  Pave Frans har mottat og godkjent oppsigelsen til kardinal Donald Wuerl, som er erkebiskop av Washington. Dette gjør slutt på ukesvis med spekulasjoner og raseri over Wuerls rolle i to tilfeller av seksuelt misbruk i kirken. Det skriver CNN.

 • Etterforsker overgrep mot barn

  13 stater i USA skal starte eller har pågående etterforskninger av seksuelle overgrep mot barn hvor Den katolske kirken er involvert, skriver NBC News. I august ble det kjent at 300 prester i Pennsylvania sto bak overgrep av mer enn 1000 barn.

 • Oppfordres til å be for kirken

  Pave Frans oppfordrer alle verdens 1,3 milliarder katolikker til å bruke oktober til å be for at kirken blir enda mer oppmerksom på overgrepene som er begått. Vatikanet har tidligere blitt beskyld for å dekke over seksuelle overgrep.

 • Avviste varslingsplikt

  Den katolske kirken i Australia avviste fredag et forslag fra myndighetene om varslingsplikt når de får kjennskap til overgrep under skriftemål. – Vi tror ikke at trygghet og taushetsplikten er gjensidig utelukkende, sier erkebiskop Mark Coleridge.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no