NRK Meny
Erkebiskopen og prester i Granada ber om tilgivelse
Foto: STRINGER/SPAIN / Reuters

Overgrep i den katolske kirke

Oppsummert

Årevis med overgrep i den katolske kirken kommer til overflaten i kjølvannet av #MeToo-kampanjen. I mange land har kirken betalt store beløp i erstatsning og bedt om unnskyldning for overgrep fra prester og ansatte i kirken.

 • Ransaket etter overgrepsskandale

  Chilenske påtalemyndigheter har gjennomført flere ransakelser ved katolske kirkekontor, som en del av etterforskningen av 14 biskoper som er anklaget for å ha utført seksuelle overgrep på mindreårige. Det skriver AP.

  Katolske biskoper
  Foto: Ho / AFP
 • Rapport om overgrep mot korgutar

  547 gutar i eitt av dei best kjende katolske gutekor i Tyskland, skal vere utsette for seksuelle eller psykiske overgrep opp gjennom åra, viser ein fersk rapport. Dei første skuldingane om overgrep i koret kom i 2010.

 • Milliardsum til overgrepsofre

  Den katolske kirke i Australia har betalt 1,8 milliarder kroner i erstatning til mer enn 3000 ofre for seksuelle overgrep fra prester og andre ansatte. Erstatningsbeløpene har variert fra drøyt 140.000 kroner til nærmere 5,8 millioner kroner.

 • Prester skyldige i overgrep

  Tre prester fra El-Salvador er funnet skyldige i seksuelle overgrep mot mindreårige i en kirkerettssak i Vatikanet. Prestene er suspendert fra sine stillinger. De tre prestene står bak kriminelle handlinger utført mellom 1980 og 2000.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no