Nato-toppmøte i Brussel

Oppsummert

Nato-toppmøtet i Brussel som pågår onsdag og torsdag, samler ledere fra alle 29 medlemsland i forsvarsalliansen. Sentralt på møtet er USAs nye krav om at alle land må øke sine forsvarsbudsjetter fra 2 til 4 prosent av BNP.

 • – Nato-ledere takker meg

  USAs president Donald Trump sier han har mottatt mange takketelefoner fra tidligere og nåværende ledere av Nato-medlemsland i kjølvannet av Nato-toppmøtet forrige uke. Han påpeker samtidig at mediene i stor grad var «unøyaktige» i dekningen av møtet.

  Laster Twitter-innhold
 • Avviser at Trump stilte ultimatum

  Statsminister Erna Solberg avviser at USAs president Donald Trump i dag stilte et ultimatum under Nato-toppmøtet. – Jeg oppfatter ikke på noen måte at han skulle trekke USA ut av Nato. Det blir feil tolkning, svarte Solberg journalistene.

 • Solberg: – Ekstra interessant i dag

  Statsminister Erna Solberg sier dagens Nato-møte ble «ekstra interessant». – Men oppsummeringa er at Nato står trygt. I sum har møtet hatt substans og bidratt til politisk forståelse for hverandre, sier Solberg.

 • Trump: – USA blir i Nato

  Donald Trump sa på ei pressekonferanse at han opnar for å trekkje USA ut av Nato, men at ein slik reaksjon ikkje lenger er naudsynt. Trump sa at han er svært nøgd med at medlemslanda skal auke forsvarsbudsjettet sitt raskare enn tidlegare avtalt.

 • Trump: Vi har gjort store framsteg

  President i USA, Donald Trump, seier at det er gjort store framsteg med tanke på kor mykje kvart medlemsland skal bruke på sine forsvarsbudsjett. Han seier han er nøgd med at Nato-landa seier dei vil auke pengebruken.

Toppmøte i NATO
Statsministern ankommer sammen med utenriks- og forsvarsminister

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no