Nato
Foto: Yves Herman / Reuters

Nato

Oppsummert

Nato er en forsvarsallianse for land i Europa og Nord-Amerika som ble grunnlagt 4. april 1949 i Washington D.C. Alliansen har 29 medlemsland, og Jens Stoltenberg er generalsekretær. Hovedkvarteret er i Belgia.

 • Nato med ny storøvelse

  NATO innleder fredag en stor øvelse i Østersjøen, der nærmere 50 marinefartøy, samt fly og helikoptre fra 18 land, blant dem Norge, deltar. Northern Coasts-øvelsen har vært holdt årlig siden 2007 og skal pågå fram til 19. september.

 • USA-soldater drept i Afghanistan

  To amerikanske soldater er drept i Afghanistan, opplyser den NATO-ledede styrken i landet, ifølge AP. De to skal ha blitt drept under skuddveksling med opprørere. Over 2400 amerikanske soldater er drept i landet siden USA grep inn militært i 2001.

 • – Russland er ansvarlig for kollaps

  Den britiske utenriksministeren, Dominic Raab, skriver på Twitter at Russland er ansvarlige for INF-avtalens kollaps.

  Laster Twitter-innhold
 • Nato ønskar ikkje nytt våpenkappløp

  Sidan INF-avtalen har teke slutt i dag, presiserer generalsekretær Jens Stoltenberg at han ikkje ønskar eit nytt våpenkappløp. Avtalen blei inngått i 1987, og er beteikna som ein viktig grunn til slutten på den kalde krigen.

 • Nato skuldar på Russland

  I dag er det slutt på INF-avtalen frå 1987 mellom USA og Russland. Avtalen blei rekna som ein viktig bidragsytar til slutten på den kalde krigen. Nato skuldar på Russland for at avtalen har teke slutt og varslar respons, melder Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no