Nato
Foto: Yves Herman / Reuters

Nato

Oppsummert

Nato er en forsvarsallianse for land i Europa og Nord-Amerika som ble grunnlagt 4. april 1949 i Washington D.C. Alliansen har 29 medlemsland, og Jens Stoltenberg er generalsekretær. Hovedkvarteret er i Belgia.

 • Solberg: – Kan være uenige

  Rolig, avbalansert, til dels munter av og til. Slik beskriver statsminister Erna Solberg tonen på NATOs toppmøte i London onsdag. – Det viser at NATO har styrken til at man kan være uenig, sier Solberg til NTB i etterkant av møtet.

 • – Harmonisk stemning på toppmøte

  Stemningen var harmonisk og det ble et vellykket NATO-toppmøte, konkluderer onsdagens vert, statsminister Boris Johnson.

 • Trump kaller Trudeau falsk

  USAs president Donald Trump kaller Canadas statsminister Justin Trudeau falsk etter at Trudeau angivelig vitset om Trump sammen med blant annet Boris Johnson. Presidenten mener Canadas statsminister taler med to tunger.

 • Trump og Erdogan møtes én til én

  USAs president Donald Trump holder et eget møte med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i kulissene av NATOs toppmøte i London. De to møtes én til én, melder nyhetsbyrået AFP.

 • Nato bekymra for Kina

  Kina blir for første gong omtalt i ei offisiell erklæring frå Nato. USA har vore pådrivar for Kina-spørsmålet. Kina har fått meir makt enn før, men det er likevel ikkje meininga å stemple Midtens rike som ein fiende, forsikrar dei allierte.

Nato-sjefen møtte USAs president i Det hvite hus.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no