NRK Meny
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) deltar under Den norske Atlanterhavskomités årlige konferanse om forsvars- og sikkerhetspolitikk. Konferansen foregår i Universitetets aula

Nato

Oppsummert

Nato er en forsvarsorganisasjon bygd opp på grunnlag av Atlanterhavspakten, undertegnet 4. april 1949. Den sentrale bestemmelsen sier at et væpnet angrep mot ett eller flere av medlemsstatene er et angrep mot alle. Nato har hovedkvarter i Brussel.

 • Stoltenberg: – Svakere bånd til USA

  NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier ifølge NTB at båndene mellom Europa og USA er svekket, og at det må gjøres en innsats for å styrke forsvarsalliansen. – Det er ikke hugget i stein at de transatlantiske båndene vil vare evig.

 • Angela Merkel møter Jens

  NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg møter Tysklands forbundskansler Angela Merkel i Berlin
 • Italia ber Nato sjå sørover

  Italias nye statsminister Giuseppe Conte meiner det er uroa i Midtausten og Nord-Afrika som utgjer den største trusselen mot innbyggjaranes tryggleik. Han bad Nato konsentrere seg meir om truslane i sør då han møtte generalsekretæren i Nato måndag.

  Jens Stoltenberg og Giuseppe Conte
  Foto: Ettore Ferrari / AP
 • NATO vil trenge 1200 nye ansatte

  NATO vil trenge mer enn 1.200 nye ansatte for å fylle de nye hovedkvarterene som skal opprettes i USA og Tyskland. Det opplyser Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i forbindelse med alliansens forsvarsministermøte i Brussel torsdag.

 • – Nato tek usemja svært seriøst

  – Eg tek usemja mellom USA og Europa svært seriøst, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg, før forsvarsministermøtet torsdag. USA grunngir nye tolltariffar med nasjonale tryggingsomsyn. – Sjølvsagt vil samarbeidet i Nato tene på at dette vert løyst, sa han.

  Jens Stoltenberg
  Foto: Philip Lote/NRK
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg møter Tysklands forbundskansler Angela Merkel i Berlin
Generalsekretær Stoltenberg holder pressekonferanse i forkant av forsvarsministermøte

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no