NRK Meny
Jens Stoltenberg snakker med pressen 25. mai
Foto: Matt Dunham / AP

Nato

Oppsummert

Nato er en forsvarsorganisasjon bygd opp på grunnlag av Atlanterhavspakten, undertegnet 4. april 1949. Den sentrale bestemmelsen sier at et væpnet angrep mot ett eller flere av medlemsstatene er et angrep mot alle. Nato har hovedkvarter i Brussel.

 • Tyskland vil ha Stoltenberg

  Tyskland vil fortsatt ha Jens Stoltenberg som generalsekretær i Nato. Det opplyser det tyske utenriksdepartementet. Også USA har anbefalt en forlengelse. Stoltenberg ble valgt for fire år i 2014, men det er ventet at han blir tilbudt et femte år.

 • Håper på forsoning etter Mladic-dom

  NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier at han håper dommen mot Ratko Mladic bidrar til forsoning og fred i regionen, melder NTB. – Dommen viser at krigsforbrytere må stilles til ansvar for sine handlinger, sier han.

  Stoltenberg
  Foto: John Thys / AFP
 • Stoltenberg pressekonferanse kl 12

  NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg holder pressekonferanse etter NATOs forsvarsministermøte i Brussels
 • Vil ha fri forflytning av militære

  Nato har opplevd at det tar lang tid å få militært personell og utsyr over landegrenser i Europa. Nå vurderes et felles system som gjør at soldater og militærutstyr kan flyttes svært raskt i Europa uten å forsinkes av grensekontroller og byråkrati.

 • Nato vil sende flere soldater

  Nato-land blir sansynligvis enige torsdag om å sende rundt 3000 flere soldater til Afghanistan. Det sier generalsekretær Jens Stoltenberg. Halvparten av de nye soldatene skal komme fra USA, resten skal komme fra andre Nato-land og partner-land.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg holder pressekonferanse etter NATOs forsvarsministermøte i Brussels
Stoltenberg møter pressen før NATO-toppmøtet
Donald Trump og Jens Stoltenberg møtte pressen i Det hvite hus

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no