NRK Meny
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) deltar under Den norske Atlanterhavskomités årlige konferanse om forsvars- og sikkerhetspolitikk. Konferansen foregår i Universitetets aula

Nato

Oppsummert

Nato er en forsvarsorganisasjon bygd opp på grunnlag av Atlanterhavspakten, undertegnet 4. april 1949. Den sentrale bestemmelsen sier at et væpnet angrep mot ett eller flere av medlemsstatene er et angrep mot alle. Nato har hovedkvarter i Brussel.

 • Stoltenberg etterlyser mer debatt

  Natos generalsekretær Jens Stoltenberg etterlyser debatt om atomvåpen. Han synes det er overraskende lite diskusjoner rundt kjernefysiske spørsmål, opplyste han til norsk presse på sikkerhetskonferansen i München.

 • Forsvarsministermøte i Nato

 • 1000 nye tilsette i Nato

  Nato får minst 1000 nye stillingar ved to nye hovudkvarter, og Noreg skal bidra med pengar og personell. Satsinga skal gjere Nato i stand til å møte trusselen frå aust meir effektivt. Kor mykje dette skal koste er ikkje klart.

 • USA vil utvikle nye atomvåpen

  Forsvarsdepartementet vil utvikle nye atomvåpen som er mindre kraftige. Russland og Kina reagerer kraftig, og kritikere mener de nye våpentypene kan senke terskelen for bruk av atomvåpen i krig. Torsdag blir Nato brifet om de nye planene i Brussel.

 • Nato: 15 land vil oppfylle pengemål

  Natos generalsekretær Jens Stoltenberg seier at 15 av 29 medlemsland i Nato er venta å nå målet om å bruke 2 prosent av BNP på forsvar innan 2024. Det skriv NTB. I 2014 var det berre tre av dei allierte landa som nådde målet.

  Jens Stoltenberg på offisielt besøk i Norge
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Pressekonferanse med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg og statsminister Erna Solberg. Andre statsråder vil også være tilstede

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no