NRK Meny
Jens Stoltenberg snakker med pressen 25. mai
Foto: Matt Dunham / AP

Nato

Oppsummert

Nato er en forsvarsorganisasjon bygd opp på grunnlag av Atlanterhavspakten, undertegnet 4. april 1949. Den sentrale bestemmelsen sier at et væpnet angrep mot ett eller flere av medlemsstatene er et angrep mot alle. Nato har hovedkvarter i Brussel.

 • Norske soldater til Litauen

  Inntil 50 norske soldater skal sendes til Litauen neste år. Der skal de inngå i Nato-styrken. Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide sier det er ønsket om å videreføre samarbeidet med særlig Tyskland og Nederland som gjør at Norge sender soldatene.

 • Norge deltar i NATO-ledet operasjon

  Norge skal delta i den NATO-ledede operasjonen «Sea Guardian» for å bekjempe kriminelle virksomheter i Middelhavet. Et av målene er å forhindre terror i tillegg til å styrke kapasiteten i NATOs samarbeidsland.

 • NATO: – Russland ikke åpne nok

  NATO-sjef Stoltenberg mener Russland bryter en avtale om observasjon av militærøvelser. NATO får sende tre eksperter til en stor russisk militærøvelse som starter neste uke. Det lever ikke opp til «den åpenheten OSSE krever», sier Stoltenberg (NTB).

 • Pence lover NATO-støtte

  USAs visepresident Mike Pence forsikrer Estland, Latvia og Litauen om at USA står bak sine forpliktelser i NATO. Pence møtte mandag presidentene Kersti Kaljulaid fra Estland, Raimonds Vejonis fra Latvia og Dalia Grybauskaite fra Litauen, skriver AP.

Stoltenberg møter pressen før NATO-toppmøtet
Donald Trump og Jens Stoltenberg møtte pressen i Det hvite hus

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no