Nato
Foto: Yves Herman / Reuters

Nato

Oppsummert

Nato er en forsvarsallianse for land i Europa og Nord-Amerika som ble grunnlagt 4. april 1949 i Washington D.C. Alliansen har 29 medlemsland, og Jens Stoltenberg er generalsekretær. Hovedkvarteret er i Belgia.

 • Stoltenberg avviser Macron-utspill

  Natos generalsekretær Jens Stoltenberg avviser utspillet fra Frankrikes president Emmanuel Macron, som har tatt til orde for europeisk atomopprustning. – Vi har alt atomavskrekkelse i Europa, sier Stoltenberg i et intervju med tyske Der Spiegel.

 • Mineryddarar frå Nato i Oslofjorden

  I morgon begynner mineryddarar frå Nato å undersøke kva miner som finst i Oslofjorden. – Ved å sjå kva som er seg på havbotnen no i fredstid, blir det enklare å skilje mellom allereie kjente miner og eventuelle nye i ei reell krise, skriv forsvaret.

 • Nato styrker innsatsen i Irak

  Natos 29 forsvarsministre er enige om å styrke Natos treningsoppdrag i Irak, opplyser Jens Stoltenberg. Nato inngikk i 2018 en avtale med Irak om å sende 500 soldater for å trene opp irakiske styrker til kampen mot ytterliggående grupper som IS.

 • Forsvarsministrar i Nato-møte

  Forsvarsministrane i Nato møter kvarandre i Brussel i dag. Bakgrunnen for møtet er mellom anna opptrappinga av konflikten mellom USA og Iran. President Donald Trump har kravd meir innsats frå Nato i Midtausten, og meir innsats i kampen mot terror.

 • Nord-Makedonia på vei inn i NATO

  Nasjonalforsamlingen i Nord-Makedonia har ratifisert avtalen som gjør landet til NATO-medlem. Den tidligere jugoslaviske republikken blir det 30. medlemslandet når alle NATO-land har godkjent det. I oktober skal landet forhandle med EU om medlemskap.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no