Nato

Oppsummert

På 70-årsdagen til Nato talte generalsekretær Jens Stoltenberg i den amerikanske Kongressen. – Nato er bra for Europa, og for USA. To verdenskriger og kampen mot terror har lært oss at vi er tryggere sammen enn hver for oss, sa Stoltenberg.

 • Russland fikk kondolanser fra Nato

  Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han har gitt uttrykk for sin medfølelse etter brannen om bord i en russisk atomubåt der 14 personer døde. Flere av Natos medlemsland kondolerte da de møtte Russland til samtaler i Brussel fredag.

 • NATO: – Ønsker ikke våpenkappløp

  De allierte vil ikke utplassere nye atomraketter på europeisk jord, men utover det er alle alternativer på bordet. Det melder NTB. – Vi ønsker ikke noe nytt våpenkappløp, sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

  NATO Defence Ministers meeting in Brussels
  Foto: Francois Walschaerts / Reuters
 • NATO sikter mot verdensrommet

  NATO vurderer å definere verdensrommet som et forsvarsdomene på linje med luft, sjø og land. NATOs forsvarsministre vedtar torsdag for første gang en plan for hvordan alliansen skal håndtere trusler i rommet.

 • NATO varsler cyberløft

  NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier trusler i det digitale rommet vil få høyeste prioritet på alliansens toppmøte i London til høsten. Stoltenberg holder torsdag en tale om cyberforsvar i London der han ventes å komme med en kraftig advarsel.

 • NATO-toppmøte i desember

  Natos varslede toppmøte i London vil bli holdt 3. og 4. desember, ifølge generalsekretær Jens Stoltenberg. Toppmøtet arrangeres for å markere at det i år er 70 år siden Atlanterhavspakten ble undertegnet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no