Hopp til innhold
Flaggene til G7-landene.
Foto: DAMIEN MEYER / AFP

G7-landene

Oppsummert

Gruppen som kalles G7-landene består av de sju rikeste demokratiske industrilandene i verden: Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA. Lederne for G7-landene møtes fysisk 19.-21. mai i Hiroshima i Japan.

 • Frankrike trur G7 blir samde om kutt i plastproduksjon

  G7-landa blir truleg samde om å kutte plastproduksjonen for å få ned forureininga. Det opplyser Frankrikes departement for grøn omstilling, melder AFP.

  I eit notat som er utarbeidd i samband med G7s ministermøte i Torino i Nord-Italia står det at landa er villige til å redusere plastproduksjonen slik at ein får slutt på plastforureininga innan 2040.

  G7 består av USA, Canada, Japan, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia.

 • Paven skal delta på KI-møte under G7

  Pave Frans skal vera med på eit G7-møte for å snakka om utfordringane kunstig intelligens fører med seg. Det seier statsminister Giorgia Meloni i ein video fredag.

  Det er første gong at ein pave deltek på eit G7-møte. På møtet deltek også leiarar frå USA, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia, Canada og Japan.

 • G7-landene: Klare til å ta grep mot Iran

  G7-landene fordømmer Irans angrep på Israel, og ber om tilbakeholdenhet. Det melder Reuters.

  Landene sier samtidig at de er klare til å ta grep hvis Iran skulle gjøre mer for å destabilisere situasjonen i Midtøsten, skriver AFP.

  G7-landene holdt et hastemøte søndag for å diskutere angrepet.

  G7-landene består av Frankrike, Japan, Tyskland, Storbritannia, USA, Italia og Canada.

 • G7-landene truer Iran med nye sanksjoner

  – Vi gjentar vår oppfordring til tredjeparter om umiddelbart å slutte å gi materiell støtte til Russlands ulovlige og uforsvarlige angrepskrig mot Ukraina. Ellers vil de få alvorlige kostnader, heter det i en uttalelse fra G7-landene USA, Japan, Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Italia og Canada.

  Iran har ennå ikke levert raketter til Russland, men USA mener at det er en fare for at landet kommer til å gjøre dette.

 • Italia lovar Zelenskyj-støtte i G7

  1. januar overtok Italia det rullerande formannskapet i G7-gruppa.

  I ein telefonsamtale med Ukraina sin president Volodymyr Zelenskyj torsdag, forsikra statsminister Meloni Ukraina sin president at om at Russland si krigføring mot nabolandet vil stå sentralt under Italia sitt formannskap, ifylgje italienske medium.

  – Eg er takksam overfor Italia og personleg overfor Giorgia for deira vilje til å halde fram med å styrke Ukraina sitt luftvern. Ytterlegare luftforsvar reddar liv og opprettheld eit normalt liv i byane våre, skriv Zelenskyj på X/Twitter.

  G7-gruppa er eit forum med verdas sju rikaste, demokratiske industriland. Dei andre medlemmene er USA, Tyskland, Canada, Storbritannia, Japan og Frankrike.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no