Flaggene til G7-landene.
Foto: DAMIEN MEYER / AFP

G7-landene

Oppsummert

Gruppen som kalles G7-landene består av de sju rikeste demokratiske industrilandene i verden: Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA. Det neste fysiske G7-toppmøtet skal holdes 11. juni i Carbis Bay i England.

 • Kina hardt ut mot G7

  Kina anklager G7-landene for løgn og ryktespredning etter at menneskerettighetssituasjonen i Xinjiang-provinsen og Hongkong ble tatt opp.

  – G7-gruppen utnytter Xinjiang-relaterte spørsmål til politisk manipulasjon og innblanding i Kinas indre anliggende, noe vi tar sterkt avstand fra, sier en talsperson for den kinesiske ambassaden i Storbritannia i en uttalelse.

 • G7 ber Russland skjerpe seg

  G7-landene ber Russland om å skjerpe seg. Russland må gjøre mer for å stanse hackerangrep der kriminelle krever løsepenger. Landet må også etterforske bruken av kjemiske våpen på egen jord, og stanse sitt systematiske angrep på sivilt samfunn og media som ikke er enig med myndighetene.

 • Merkel roser Biden

  Tysklands statsminister Angela Merkel sier USAs president Joe Biden sørget for nytt momentum under helgens G7-møte i Carbis Bay i Storbritannia, som avsluttes søndag.

  – Det er ikke slik at verden ikke lenger har problemer fordi Joe Biden er valgt som president i USA, sier Merkel.

  – Men vi kan jobbe med løsninger til disse problemene med et nytt momentum. Og jeg synes det er veldig bra at vi har blitt mer konkret på dette G7-møtet, sier hun.

 • Klimaforpliktelse på G7-møte

  G7-landene forplikter seg til å få opp tempoet for å begrense klimaendringene, framgår det av slutterklæringen etter G7-toppmøtet i Storbritannia, som avsluttes søndag.

  Landene forplikter seg til å sikre grønn omstilling og minske utslipp av klimagasser. Utslippene skal ned til netto null så raskt som mulig og senest innen 2050, ifølge erklæringen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no