NRK Meny
Kvinner marsjerer for 8. mars i Bergen
Foto: May-Helen Rolfsnes / NRK

Likestilling

Oppsummert

22 organisasjoner mener likestillingen er svekket under dagens regjering, viser en ny rapport. Rapporten er skrevet i forbindelse med at norske myndigheter i november skal eksamineres i likestillingsarbeid av FNs kvinnekonvensjonskomité i Genève.

 • Vil minske lønnsgap i finans

  Menn tjener 20 prosent mer enn kvinner i finans. Nå iverksetter bransjen tiltak for å minske lønnsgapet, skriver Dagens Næringsliv. Finansforbundet og Finans Norge har sammen utarbeidet fem tiltak for å forhindre problemet.

 • Kjønnsdelt i Sogn og Fjordane

  Sogn og Fjordane har eitt av dei mest kjønnsdelte arbeidsmarknadane i landet, viser eit nytt oversyn frå Statistisk sentralbyrå, SSB. Saman med Rogaland og Møre og Romsdal utgjer kvinner nærmare 75 prosent av dei sysselsette i offentleg sektor. Ei av årsakene er at det på Vestlandet, og særleg i Rogaland, er ein mannsdominert oljeindustri.

 • Mæland misfornøyd med mannsdominans

  Kvinner og menn deler likt på lederjobbene i det offentlige og i organisasjonslivet, men ikke i næringslivet. Det er ikke næringsministeren fornøyd med, skriver VG.

 • Lønnsforskjellene vedvarer

  Lønnsforskjellene mellom kvinner og menn vedvarer. I 2016 utgjorde kvinners gjennomsnittlige månedslønn bare 86 prosent av menns lønn. Lønnsforskjellene er størst for heltidsansatte og for dem med høyere utdanning, skriver NTB

Agder blir bedre og bedre på likestilling. Men det gjør resten av landet også, og dermed henger Agder fremdeles etter. I dag ble nye tall om likestilling lagt fram.
Skal Stortinget anmode regjeringen om diverse likestillingstiltak? Det spørsmålet når innstilling om likestilling fra Stortingets familie- og kulturkomite står på dagsorden i dag. De 44 anmodningsforslagene er ikke formelt bindende for regjeringen om de skulle bli vedtatt av Stortinget.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no