Kvinner marsjerer for 8. mars i Bergen
Foto: May-Helen Rolfsnes / NRK

Likestilling

Oppsummert

Lønnsforskjellene mellom kvinner og menn vedvarer. I 2016 utgjorde kvinners gjennomsnittslønn bare 86 prosent av menns lønn. Lønnsforskjellene er størst for heltidsansatte og for dem med høyere utdanning.

 • Kvinner får arvereform i Tunisia

  Presidenten i Tunisia har annonsert at han vil legge fram forslag til endring i arveloven slik at kvinner og menn vil arve like mye, melder AFP. Dagens lov sier at menn skal arve det dobbelte av kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Sier nei til kvotering på psykologi

  Både UiB og UiO har søkt Kunnskapsdepartementet om å få starte forsøk med kvotering av menn til profesjonsstudiet i psykologi, men har fått nei. Årsaken er stor overvekt av kvinner på studiet.

 • Kvinner tar fortsatt mest omsorg

  53 prosent av norske kvinner mener de tar mer ansvar for barna enn menn. Andelen kvinner som mener denne oppgaven deles likt, har gått ned. Det kommer fram i Arbeidslivsbarometeret til Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), skriver Dagbladet.

 • Kvoterer inn menn på Lovisenberg

  For første gang har Lovisenberg diakonale høgskole i Oslo kvotert inn menn på sykepleierutdanningen. Menn som søker får to ekstrapoeng. I fjor var det 25 menn som fikk plass, i år er det 45. Rektor tror økningen kommer som følge av kvoteringen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no